IntervjuiBiznisi

fibi 01
Biznisi /

Fibi Concept:
Slaganje umetničkih puzli deo po deo

Uvek vas je zanimalo kako zaista izgleda proces stvaranja umetničkog dela? Uz Fibi puzle imate priliku da na poseban način budete deo toga. Iza ovih slagalica, sa motivima umetničkih dela stoje Sofija i Slobodan Miljuš, koji su pokrenuli svoj brend prvenstveno kako bi kod ljudi podigli svest o srpskim umetnicima koji su nezasluženo zapostavljeni na domaćoj sceni.

Pročitajte intervju
joska 01
Biznisi /

Joška Handmade:
Snovi koju su postali stvarnost od porcelana

Ako tragate za predivnim nakitom i drugim zanimljivim i prefinjenim predmetima koji su ručno pravljeni od porcelana, prava adresa za vas je Joška Handmade studio. Iza ove male firme stoji Jovana Radenković, žena koja je svoje dečje snove pretočila u stvarnost, ne dozvoljavajući da je brojne prepreke spreče na putu koji je sebi zacrtala.

Pročitajte intervju
trkulja 01
Biznisi /

Dalibor Trkulja:
Kovač nesvakidašnjih sečiva od damaskus čelika

U svojoj kovačkoj vatri Dalibora Trkulja iz Inđije ručno kreira unikatna sečiva od damaskus čelika sa čudesnim šarama. Sa kleštima i čekićem u ruci, Dalibor je ovaj zanat počeo da uči kako bi sebi pružio odušak od zahtevnog posla. Ali, nakon što je na tržištu nastala prava jagma za njegovim proizvodima, rado je odlučio da kancelarijski posao u potpunosti zameni kovačkom radionicom, a odelo kožnom keceljom.

Pročitajte intervju
babalu 01
Biznisi /

Babalu:
Mesto gde je svaki sendvič nova sočna priča

Babalu je koncept koji je za sedam godina rada i postojanja iz korena redefinisao ideju srpske brze hrane. Poučen iskustvima koje je stekao radom u najrazličitijim ugostiteljskim lokacijama širom sveta, Miroslav Mire Đurić, stvorio je brand Babalu sa idejom da koncept sendviča podigne na jedan novi nivo i standardizuje svoje metode i usluge po uzoru na najveće fast-food franšize širom sveta.

Pročitajte intervju
Da li želite da besplatno dobijate sadržaj sa NašaMreža.rs direktno na Vaš email?
jelenak 01
Biznisi /

Jelenak Atelier:
Ručni vez, spora moda i balkanski hedonizam

Jelena je kreativna umetnica koja stoji iza brenda Jelenak Atelier, poznatog po ručnom vezu na komadima od prirodnih materijala. Njen put započeo je 2016. godine, kada se u želji za kreativnim hobijem oprobala u ručnom vezu. Nekoliko godina potom zanemarila je diplomu istorije umetnosti, kao i karijeru u svetu advertajzinga i odlučila da se posveti ovom pozivu.

Pročitajte intervju
muffin 01
Biznisi /

Muffin Store:
Mafini sa svrhom kao glavnim sastojkom

Marko Stanković i njegova mama stoje iza brenda Muffin Store, koji na našim prostorima pravi sve veći odjek. Ne samo dekadentnim mafinima koji se tope u ustima, već i društvenom svesnošću i fokusom na socijalno preduzetništvo. Inspirisan situacijom svoje mame, Marko je želeo da stvori radno mesto koje nudi dostojanstvene uslove rada ženama u njenom položaju, a da pri tom ponudi besprekorno kvalitetne i ukusne mafine, koji osvajaju prvim zalogajem.

Pročitajte intervju