IntervjuiBiznisi

iglica 01
Biznisi /

Iglica store:
Čipkani nakit za svaku priliku

Bojana Krnić Škiljo pod brendom „Iglica store“ ručno izrađuje delikatni, čipkani nakit, koristeći staru, skoro zaboravljenu tehniku tattinga. Pomoću veoma tankog konca i igle, počela je da stvara minijaturne, a kasnije i malo veće komade nakita, koji zahtevaju od nekoliko sati do nekoliko dana rada.

Pročitajte intervju
zlatoutegli 01b
Biznisi /

Zlato u tegli:
Oličenje zdravlja u svakoj kapi meda

Shvativši da njihovi karijerni putevi, ipak, ne vode kroz korporacije i velike sisteme, Jelena i Miroslav Mutić, diplomirana ekonomistkinja i diplomirani farmaceut, okrenuli su se onome što je do tada bio samo hobi – pčelarstvu. Isprva, ovaj bračni par iz Nove Pazove je krenuo sa samo četiri meda, ali kada je osmislio mešavine meda sa kakaom i liofilizovanim voćem, doživeo je pravi uzlet.

Pročitajte intervju
ecoserein 01
Biznisi /

Ecoserein:
Ekološki proizvodi za svakodnevnu upotrebu

Inspiracija za Ecoserein proizvode proizašla je iz ljubavi prema prirodi, koju Sanja Žugić gaji još od ranih izviđačkih dana. Shvativši potrebu za promenom svakodnevnih navika koje doprinose bespotrebnom otpadu, zaplovila je u kreiranje i distribuciju ekoloških proizvoda, pre svega četkica za zube, ali i torbi i četki za kosu.

Pročitajte intervju
urbigrow 01
Biznisi /

UrbiGrow:
Pametni uređaji za urbano baštovanstvo

Njihova misija je povezivanje digitalne generacije sa prirodom i kreiranje samoodrživog organskog kutka u svakom urbanom domu. Anja Varničić je jedan od pokretača UrbiGrow, domaće startup kompanije koja pravi pametne uređaje koji uzgajaju začine, mini-povrće, pa čak i jagode u stanu, i kroz gejmifikovanu aplikaciju javljaju korisnicima kako da neguju biljke, pretvarajući brigu o biljkama u interaktivnu igru i učenje.

Pročitajte intervju
Da li želite da besplatno dobijate sadržaj sa NašaMreža.rs direktno na Vaš email?
spiceup 01
Biznisi /

Spice Up:
300 načina da začinite svakodnevnicu

Vrata Spice Up-a, mesta gde se ukusi sveta spajaju sa domaćom kuhinjom, pre više od jedne decenije otvorio je Dejan Zurovac. Od istanbulskih bazara i bečkih pijaca, do Čumićevog sokačeta, doneo je prve komadiće dalekih zemalja: začine, bibere i soli, čiji dodir sa hranom stvara najukusnije kulinarske užitke.

Pročitajte intervju
ketlimons cover
Biznisi /

Ketlimóns sveće:
Čudesa od voska

Ketlimóns je priča o kreativnosti i upornosti Katarine Belojice, osnivačice i vlasnice brenda ručno izrađenih sveća koje liče i mirišu na sve samo ne na sveće. Katarina se u njihovu izradu upustila sa namerom da to bude letnji hobi, ali ubrzo je pronašla radost i zadovoljstvo u kreativnom procesu, ali i izazovu koji je pronašla u ovoj delatnosti.

Pročitajte intervju