Pitanja korisnika

Pitanja i odgovori 19

Portal NašaMreža.rs je namenjen edukaciji preduzetnika, i trudimo se da damo odgovore na pitanja iz oblasti knjigovodstva, ljudskih resursa, marketinga, menadžmenta, prava, prodaje i drugih oblasti.

Portal se ne bavi pružanjem usluga iz ovih oblasti, i nismo u mogućnosti da garantujemo da ćete dobiti odgovor kao i u kom roku će to biti.

Važna napomena: Ukoliko se Vaš upit odnosi na A1 usluge, molimo Vas da se obratite direktno A1 podršci. Na ove upite nismo prilici da odgovorimo.

Postavite nam pitanje

Poslednja odgovorena pitanja

#19
Pravo /

Poštovani, ako DOO napravi ugovor sa drugim DOO o poslovno tehničkoj saradnji, da li u sklopu tog ugvora ima opcija izdavanje radnika ne duže od 12 meseci? Da li tako mogu i kineski državljani mogu biti ustupljeni drugom poslodavcu po ugovoru o poslovno tehničkoj saradnji? Čula sam da ne mogu zbog radne dozvole, ali meni nema logike.

Vesna P.
Pročitajte odgovor
#18
Knjigovodstvo /

Poštovani, imamo sledeću situaciju, izvršilac građevinskih usluga nam je izdao privremenu situaciju 23.05., nadzor je overio 23.05., a situacija je kod nas stigla i zavedena je 27.05. Naše pitanje je da li je ovakav sled događaja ispravan tj. da nadzor overi situaciju pre zavođenja, jer smo na to prinuđeni s obzirom da se radno mesto nadzora nalazi u drugom gradu u odnosu na naše sedište, pa tako privremena situacija prvo dolazi kod njega pa je on dalje prosleđuje u naše sedište? Takođe, ukoliko je ovaj sled događaja moguć, da li je datum prometa datum overe nadzora tj. 23.05. Unapred hvala

Nemanja P.
Pročitajte odgovor
#17
Knjigovodstvo /

Poštovana, Preduzetnik paušalac sa sedištem u Bgd. i ostvaruje promet preko osam miliona godišnje, samo pružanjem usluga elektronskim putem (član 12. stav 4), kupcu, čije je sedište inostranstvu (Dubai i Malta). Agencija ga nije prijavila u pdv obveznike. Tako smo razumeli Zakon o pdv-u. Da li smo u pravu?

Zorica V.
Pročitajte odgovor
#16
Knjigovodstvo /

Oblast građevina. Molim Vas za pomoć da li ja to dobro rezonujem, da ako postoji nadzorni organ koji overi privremenu situaciju da datum overe je datum fakture bez obzira ako su radovi bili u januaru, a overa u martu. Ali ako ne postoji nadzorni organ onda je datum prometa januar. Da li ja to dobro rezonujem?

Vesna P.
Pročitajte odgovor

    Postavite pitanje

    Pre postavljanja pitanja pretražite naš sajt, možda smo već dali odgovor na slično ili srodno pitanje.

    Potrudićemo se da odgovorimo na pitanja koja nam šaljete, ali ne možemo da garantujemo da će to uvek biti slučaj.    Iz koje oblasti Vam možemo pomoći?*