PitanjaKnjigovodstvo

Knjigovodstvo

Portal NašaMreža.rs je namenjen edukaciji preduzetnika, i trudimo se da damo odgovore na pitanja iz oblasti knjigovodstva, ljudskih resursa, marketinga, menadžmenta, prava, prodaje i drugih oblasti.

Portal se ne bavi pružanjem usluga iz ovih oblasti, i nismo u mogućnosti da garantujemo da ćete dobiti odgovor kao i u kom roku će to biti.

Važna napomena: Ukoliko se Vaš upit odnosi na A1 usluge, molimo Vas da se obratite direktno A1 podršci. Na ove upite nismo prilici da odgovorimo.

Postavite nam pitanje

Poslednja odgovorena pitanja

#14
Knjigovodstvo /

Poštovana, Preduzetnik paušalac sa sedištem u Bgd. i ostvaruje promet preko osam miliona godišnje, samo pružanjem usluga elektronskim putem (član 12. stav 4), kupcu, čije je sedište inostranstvu (Dubai i Malta). Agencija ga nije prijavila u pdv obveznike. Tako smo razumeli Zakon o pdv-u. Da li smo u pravu?

Zorica V.
Pročitajte odgovor
#13
Knjigovodstvo /

Oblast građevina. Molim Vas za pomoć da li ja to dobro rezonujem, da ako postoji nadzorni organ koji overi privremenu situaciju da datum overe je datum fakture bez obzira ako su radovi bili u januaru, a overa u martu. Ali ako ne postoji nadzorni organ onda je datum prometa januar. Da li ja to dobro rezonujem?

Vesna P.
Pročitajte odgovor
#12
Knjigovodstvo /

Video sam vaš tekst o PDV-u i limitu za pružaoce programerskih usluga američkim kompanijama. Po savetu svog trenutnog knjigovodje, osnovao sam DOO koji je od svog osnivanja (januar) u sistemu PDV-a. Međutim, prema vašem tekstu, čini se da sam mogao da registrujem preduzetničku radnju i, bez obzira na to što godišnji promet očekujem oko 8 miliona dinara, ne moram da se uključim u sistem PDV-a. Da li je to tačno? Ako jeste, trebalo bi da zatvorim trenutni DOO i prebacim se na paušalno oporezivanje?

Ivan P.
Pročitajte odgovor
#11
Knjigovodstvo /

Radim u frizerskom salonu u Nišu i zaposlena sam za stalno. Želim da pređem na to da sama uplaćujem doprinose, a poslodavac mi kaže da je to oko 65% plate. Kako to funkcioniše?

Ana R.
Pročitajte odgovor

    Postavite pitanje

    Pre postavljanja pitanja pretražite naš sajt, možda smo već dali odgovor na slično ili srodno pitanje.

    Potrudićemo se da odgovorimo na pitanja koja nam šaljete, ali ne možemo da garantujemo da će to uvek biti slučaj.    Iz koje oblasti Vam možemo pomoći?*