Intervjui

kliker 01
Priče lidera /

Kliker IT centar:
Škola robotike i programiranja za radoznale mališane

Kliker IT centar za decu je mesto gde deca koju privlači tehnologija mogu da istraže, nauče i razviju svoje veštine u domenima programiranja, robotike, elektronike i 3D štampe. Želeći da mališanima pomogne u pronalaženju svog puta u svetu programiranja i tehnologije, ovu priču pokrenuo je Miomir Popeskov, a veliku pomoć pruža mu poslovni partner Ivan Stanimirović, koji radi na razvoju franšizne mreže Kliker centra.

Pročitajte intervju
cartoflex 01
Biznisi /

Cartoflex:
Ekološki podesne table od papirnog saća

Nakon prestanka radnog odnosa u niškoj mašinskoj industriji 1993. godine, Bogoljub Mladenović je poput mnogih američkih preduzetnika pokrenuo biznis iz sopstvene garaže – Cartoflex, radionicu za proizvodnju papirnog saća za šperovana vrata. U međuvremenu, pogon se preselio u golemu halu, a asortiman proširio na table od papirnog saća, print 3D table, kartonske palete, filere, ugaonike i kutije za bezbedno pakovanje, te repromaterijal za sobna vrata.

Pročitajte intervju
zlayka 01
Biznisi /

Zlayka:
Čuvalice za novac i organizatori budžeta za finansije pod konac

Znate li šta nastane kada zaova i snajka udruže snage? Jednom rečju, Zlayka, brend koji se bavi izradom čuvalica za novac i organizatora budžeta živopisnih boja. Prvi “pazitelji” finansija napravljeni su iz hobija, i to u novosadskom domu Jelene Bančić, osnivačice brenda. No, prvi viralni video na društvenim mrežama je bio dovoljan da se Zlayka preko noći vine do neslućenih visina.

Pročitajte intervju
iglica 01
Biznisi /

Iglica store:
Čipkani nakit za svaku priliku

Bojana Krnić Škiljo pod brendom „Iglica store“ ručno izrađuje delikatni, čipkani nakit, koristeći staru, skoro zaboravljenu tehniku tattinga. Pomoću veoma tankog konca i igle, počela je da stvara minijaturne, a kasnije i malo veće komade nakita, koji zahtevaju od nekoliko sati do nekoliko dana rada.

Pročitajte intervju
Da li želite da besplatno dobijate sadržaj sa NašaMreža.rs direktno na Vaš email?