Kako da kupim internet domen za moju firmu?

Kako da kupim internet domen za moju firmu? / Pitanja korisnika

Marketing /

Voleo bih da moj sajt bude na domenu nekafirma.com, ali kada pokušam da registrujem, kaže da je zauzet, a kada pokušam da posetim na stranici nema ničega. Kako da kupim taj internet domen?

Ivan M.
Ivan Minić /

Internet domeni mogu da budu zauzeti, ali da ne budu u upotrebi. Ako provajder preko koga želite da zakupite ne dozvoljava da registrujete, znači da je taj domen već zauzet.

Možete posetiti sajt who.is, i uraditi pretragu za taj domen da to i potvrdite. Ukoliko pretraga napiše da postoje podaci o registry, i datumi kada ističe, kada je registrovan i kada je osvežen (Expires On, Registered On, Updated On) to znači da je zaista registrovan na nekoga.

Zbog nedavnih promena kada je privatnost na internetu u pitanju, više je gotovo nemoguće da vidite na koga je domen registrovan, ali na toj stranici ćete pronaći neke informacije o registru i hosting provajderu, koje dalje možete kontaktirati ukoliko baš želite da domen otkupite od vlasnika. Ovo može biti dug, naporan i skup put da dođete do domena i ima smisla samo ako vam je zaista važno da to baš bude taj naziv.

Ukoliko nije, budite kreativni i probajte smisliti neki drugi naziv koji je slobodan.

    Postavite pitanje

    Pre postavljanja pitanja pretražite naš sajt, možda smo već dali odgovor na slično ili srodno pitanje.

    Potrudićemo se da odgovorimo na pitanja koja nam šaljete, ali ne možemo da garantujemo da će to uvek biti slučaj.    Iz koje oblasti Vam možemo pomoći?*