Kako da se moj biznis nađe na Google mapama i prikaže tačna lokacija kada nas neko traži?

Kako da se moj biznis nađe na Google mapama i prikaže tačna lokacija kada nas neko traži? / Pitanja korisnika

Marketing /

Kako da se moj biznis nađe na Google mapama i prikaže tačna lokacija kada nas neko traži?

Djordje J.
Ivan Minić /

Lokacije koji se prikazuju na Google mapama su biznisi koji imaju takozvane Google My Business profile i verifikovani su. Ukoliko želite da se i vaš biznis nađe tamo, potrebno je da se svojim Google ili Gmail nalogom logujete u Google Business i zatim korak po korak kreirate profil i lokaciju za svoj biznis.

Proces je vrlo jednostavan i intuitivan, a preporučujemo da pažljivo označite baš precizno gde se tačno biznis nalazi, popunite sve informacije koje su dostupne, a posebno da u nazivu i opisu navedete ono što bi korisnicima moglo biti korisno prilikom pretrage (recimo, da naziv ili opis sadrži šta je biznis, jer ako ne piše nigde ga je turistička agencija, neće se prikazivati korisnicima koji je budu tražili).

Takođe, poželjno je da popunite sve kontakt podatke, radno vreme, i postavite po neku fotografiju, a obavezno da to bude ulaz u lokal ili zgradu da korisnici koji prvi put dolaze lakše nađu.

U nekim slučajevima, Google šalje poštom verifikacioni kod koji je potrebno uneti da biste potvrdili da lokacija postoji i da je baš tu. Poštom vam stiže u roku od 10-15 dana odštampan kod koji unosite na Google My Business profilu.

Za kraj – ukoliko lokacija postoji, ali vi niste vlasnik, možete pokrenuti proces preuzimanja lokacije (Claim this business) i kroz jednostavnu proceduru ćete ubrzo ostvari kontrolu nad profilom ili dobiti informaciju da vam je verifikacioni kod poslat.

    Postavite pitanje

    Pre postavljanja pitanja pretražite naš sajt, možda smo već dali odgovor na slično ili srodno pitanje.

    Potrudićemo se da odgovorimo na pitanja koja nam šaljete, ali ne možemo da garantujemo da će to uvek biti slučaj.    Iz koje oblasti Vam možemo pomoći?*