Aleksandar Živković

Urednik sadržaja

Pravnik u pokušaju, prevodilac po definiciji. Ljubitelj japanske kulture. Ospe se kad pročita nemogu i/ili neznam.

Ume da izrecituje (ne tražite da peva ako vam je sluh mio) Barbaru od Žaka Prevera, na francuskom, bez akcenta, koju je nabiflao samo iz njemu znanih razloga.

Povežite se:

Priče lidera /

Kliker IT centar:
Škola robotike i programiranja za radoznale mališane

Kliker IT centar za decu je mesto gde deca koju privlači tehnologija mogu da istraže, nauče i razviju svoje veštine u domenima programiranja, robotike, elektronike i 3D štampe. Želeći da mališanima pomogne u pronalaženju svog puta u svetu programiranja i tehnologije, ovu priču pokrenuo je Miomir Popeskov, a veliku pomoć pruža mu poslovni partner Ivan Stanimirović, koji radi na razvoju franšizne mreže Kliker centra.

Pročitajte intervju
kliker 01
Biznisi /

Cartoflex:
Ekološki podesne table od papirnog saća

Nakon prestanka radnog odnosa u niškoj mašinskoj industriji 1993. godine, Bogoljub Mladenović je poput mnogih američkih preduzetnika pokrenuo biznis iz sopstvene garaže – Cartoflex, radionicu za proizvodnju papirnog saća za šperovana vrata. U međuvremenu, pogon se preselio u golemu halu, a asortiman proširio na table od papirnog saća, print 3D table, kartonske palete, filere, ugaonike i kutije za bezbedno pakovanje, te repromaterijal za sobna vrata.

Pročitajte intervju
cartoflex 01
Biznisi /

Kanin:
Personalizovana modna obuća od kože

Kanin obuću iz Niša osnovao je bračni par Nenadović. Došavši iz Vinkovaca 1994. godine, Dragan i Violeta su nakon višegodišnjeg rada u obućarskoj industriji poželeli da se osamostale i oprobaju u izradi radne obuće namenjene zaposlenima širom tadašnje Jugoslavije.

Pročitajte intervju
kanin 01
Biznisi /

Zlayka:
Čuvalice za novac i organizatori budžeta za finansije pod konac

Znate li šta nastane kada zaova i snajka udruže snage? Jednom rečju, Zlayka, brend koji se bavi izradom čuvalica za novac i organizatora budžeta živopisnih boja. Prvi “pazitelji” finansija napravljeni su iz hobija, i to u novosadskom domu Jelene Bančić, osnivačice brenda. No, prvi viralni video na društvenim mrežama je bio dovoljan da se Zlayka preko noći vine do neslućenih visina.

Pročitajte intervju
zlayka 01