Aleksandar Živković

Urednik sadržaja

Pravnik u pokušaju, prevodilac po definiciji. Ljubitelj japanske kulture. Ospe se kad pročita nemogu i/ili neznam.

Ume da izrecituje (ne tražite da peva ako vam je sluh mio) Barbaru od Žaka Prevera, na francuskom, bez akcenta, koju je nabiflao samo iz njemu znanih razloga.

Povežite se:

Biznisi /

UrbiGrow:
Pametni uređaji za urbano baštovanstvo

Njihova misija je povezivanje digitalne generacije sa prirodom i kreiranje samoodrživog organskog kutka u svakom urbanom domu. Anja Varničić je jedan od pokretača UrbiGrow, domaće startup kompanije koja pravi pametne uređaje koji uzgajaju začine, mini-povrće, pa čak i jagode u stanu, i kroz gejmifikovanu aplikaciju javljaju korisnicima kako da neguju biljke, pretvarajući brigu o biljkama u interaktivnu igru i učenje.

Pročitajte intervju
urbigrow 01
Biznisi /

Mekano:
Ručno štrikani odevni predmeti živahnih boja

Brend Mekano nastao je iz želje jedne ćerke da svojoj mami pezionerki pomogne u ostvarivanju dodatnog prihoda. Posle malo razmišljanja o tome kakav bi posao pokrenula, Ivana Guberinić se pojavila sa autorskim crtežom i materijalom za džemper iz snova, a mama Sava se prionula na posao i stvorila prvi Mekani komad.

Pročitajte intervju
mekano 01
Biznisi /

Spice Up:
300 načina da začinite svakodnevnicu

Vrata Spice Up-a, mesta gde se ukusi sveta spajaju sa domaćom kuhinjom, pre više od jedne decenije otvorio je Dejan Zurovac. Od istanbulskih bazara i bečkih pijaca, do Čumićevog sokačeta, doneo je prve komadiće dalekih zemalja: začine, bibere i soli, čiji dodir sa hranom stvara najukusnije kulinarske užitke.

Pročitajte intervju
spiceup 01