Milovan Zvijer

Advokat i partner @ Four Legal

Milovan je specijalizovan za pružanje pravnog savetovanja u M&A transakcijama (tj. postupcima kupovine i prodaje kompanija, raznih vrsta reorganizacije i restrukturiranja i statusnih promena) i drugim postupcima prenosa poslovanja, sa posebnim akcentom i iskustvom u postupcima tranzicije u vlasništvu i upravljanju u porodičnim kompanijama.

Pored navedenog, Milovan takođe pruža pravno savetovanje u složenim pitanjima kompanijskog i ugovornog prava, kao i savetovanje o radnopravnim pitanjima domaćim i međunarodnim klijentima tj. zavisnim društvima globalnih kompanija koje posluju u regionu.

Milovan je završio zvaničnu obuku za medijatora i konsultant u okviru ASEE Centra za razvoj porodičnih kompanija.

Povežite se:

Kolumne /

Škola za mentore

Jedno od prvih sećanja na osnovu školu su mi predvodnici. To je bila ekipa đaka starija od nas četiri godine, koje je naša učiteljica učila kosim crtama i slovima dok smo mi jaslice menjali za vrtić.

Pročitajte kolumnu
milovan zvijer kolumna
Kolumne /

Jezik je zvučna domovina

Work & Travel program (program boravka i rada u SAD u periodu od 5 meseci) je početkom 2000-ih bio sjajan način da se vidi Amerika, zaradi neka kinta i propriča engleski jezik.

Pročitajte kolumnu
milovan zvijer kolumna
Kolumne /

I mi jarca za trku imamo!

“Veni, vidi, vici!” je latinska izreka čiji se nastanak i autorska prava pripisuju rimskom vojskovođi Gaj Julije Cezaru, te iako je izreka nastala pre nove ere utisak je da je punu afirmaciju stekla tek u XX veku i to razvojem sportskog novinarstva.

Pročitajte kolumnu
milovan zvijer kolumna
Kolumne /

U potrazi za autsajderima

Svi volimo autsajdere (navodno). Dobar primer su filmovi. Tu dominiraju autsajderi kao junaci. Ima nečeg neodoljivog kada se neki lik sa margine, neprepoznat ili potcenjen od okoline, pojavi niotkuda i postane pobednik.

Pročitajte kolumnu
milovan zvijer kolumna