Vojislav Vujanić

Fotograf i videograf

Fotograf, videograf i petrolhead. Voli sve što ima točkove, a naročito Mazdu, kao i sve što ima elise, naročito ako ima i kameru. Govori tiho i nosi Nikon sa sobom.

Sa prijateljima pokrenuo bud3, godinama unazad, za sebi slične organizuje Track Day nekoliko puta godišnje.

Povežite se:

Biznisi /

Ketlimóns sveće:
Čudesa od voska

Ketlimóns je priča o kreativnosti i upornosti Katarine Belojice, osnivačice i vlasnice brenda ručno izrađenih sveća koje liče i mirišu na sve samo ne na sveće. Katarina se u njihovu izradu upustila sa namerom da to bude letnji hobi, ali ubrzo je pronašla radost i zadovoljstvo u kreativnom procesu, ali i izazovu koji je pronašla u ovoj delatnosti.

Pročitajte intervju
ketlimons cover
Biznisi /

Šlarafija:
Dušeci na kojima se najbolje spava

Šlarafija je priča o porodičnim vrednostima, tradiciji i dušecima, koju je 1934. godine pokrenuo deda Đorđe. Iz malog čuburskog dvorišta potekla je ljubav prema udobnosti i dobrom snu, koju su prvo prepoznali Beograđani, a po odrastanju i njegov unuk Dejan Kapetanović.

Pročitajte intervju
01 schlarafia
Biznisi /

Vrdnik Drvo:
Unikatni, ručno rađeni predmeti od punog drveta

Nadomak srca Fruške gore nalazi se mesto Vrdnik i radionica Davorina Majhenšeka, koji skupa sa svojom suprugom ručno stvara nesvakidašnje predmete od kvalitetnog i suvog drveta. Pod brendom Vrdnik Drvo nastaju daske i poslužavnici za hranu, koji su impregnirani food safe uljima i voskom, kao i karafindli za ulje i sirće, pepeljare za tompuse i cigarete, stalci za vina i šunke, i druge stvari po narudžbini.

Pročitajte intervju
vrdnik 01
Biznisi /

Ljuljuška:
Kućne ljuljaške za bebe i decu

Iz žarke želje jedne mame Ljiljane da svom mezimcu ulepša njegov dečji kutak, nastala je prva, a kasnije i preko hiljadu ljuljaški za decu. Vremenom, kako je mališan rastao, poželela je da mu pruži još razonode, u skladu sa njegovim uzrastom. Zahvaljujući tome, pored ljuljaški od pamuka, pliša i teddy platna, u njenoj ponudi možete pronaći penjalicu i drvenu ljuljašku za starije klince.

Pročitajte intervju
ljuljuska 01
Biznisi /

DUKA 15/11:
Unikatna ženska obuća koja se izrađuje ručno i u ograničenim serijama

Zamislite da ste u detinjstvu mogli dobiti sve kostime vaših omiljenih junaka, suknju ili pantalone iz vaše mašte. E, pa Marini Đorđević i njenoj sestri su ove želje bile ispunjene, ali ne zahvaljujući preteranom izobilju i bogatstvu, već kretivnosti i umeću mame i bake, koje su bile vešte sa iglom i koncem. Odatle je potekla i njena ljubav prema ručnom radu, kostimografiji, a na kraju i izradi unikatnih cipela, papuča i čizmi.

Pročitajte intervju
duka 01
Biznisi /

Zorya:
Ručno izrađena posteljina od prirodnih materijala

Tim majke i ćerke, Olja i Dušanka, stoje iza brenda Zorya, koji se bavi izradom i prodajom modernih, visokokvalitetnih posteljina od prirodnih materijala. Srce svega čini mali porodični tim koji svaki komad izrađuje ručno i posvećuje mu posebnu pažnju. Zahvaljujući tome, svaki artikal asortimana Zorya sašiven je sa ljubavlju i odiše konceptom slow livinga.

Pročitajte intervju
zorya 01 1
Biznisi /

Atelje Vitraž:
Magična svetlost bojenog stakla

Atelje Vitraž rezultat je ljubavi jedne diplomirane elektroinženjerke ka lepoj i maštovitoj umetnosti bojenog stakla. Iako je studirala prirodne nauke, Nina Udović neprekidno je čula poziv šarenih stakala. Svoju ljubav je na kraju pretočila u atelje u kome pravi radove od vitraže i mozaike zapanjujuće lepote.

Pročitajte intervju
vitraz 01