Vojislav Vujanić

Fotograf i videograf

Fotograf, videograf i petrolhead. Voli sve što ima točkove, a naročito Mazdu, kao i sve što ima elise, naročito ako ima i kameru. Govori tiho i nosi Nikon sa sobom.

Sa prijateljima pokrenuo bud3, godinama unazad, za sebi slične organizuje Track Day nekoliko puta godišnje.

Povežite se:

Biznisi /

Cartoflex:
Ekološki podesne table od papirnog saća

Nakon prestanka radnog odnosa u niškoj mašinskoj industriji 1993. godine, Bogoljub Mladenović je poput mnogih američkih preduzetnika pokrenuo biznis iz sopstvene garaže – Cartoflex, radionicu za proizvodnju papirnog saća za šperovana vrata. U međuvremenu, pogon se preselio u golemu halu, a asortiman proširio na table od papirnog saća, print 3D table, kartonske palete, filere, ugaonike i kutije za bezbedno pakovanje, te repromaterijal za sobna vrata.

Pročitajte intervju
cartoflex 01
Biznisi /

Kanin:
Personalizovana modna obuća od kože

Kanin obuću iz Niša osnovao je bračni par Nenadović. Došavši iz Vinkovaca 1994. godine, Dragan i Violeta su nakon višegodišnjeg rada u obućarskoj industriji poželeli da se osamostale i oprobaju u izradi radne obuće namenjene zaposlenima širom tadašnje Jugoslavije.

Pročitajte intervju
kanin 01
Biznisi /

Zlayka:
Čuvalice za novac i organizatori budžeta za finansije pod konac

Znate li šta nastane kada zaova i snajka udruže snage? Jednom rečju, Zlayka, brend koji se bavi izradom čuvalica za novac i organizatora budžeta živopisnih boja. Prvi “pazitelji” finansija napravljeni su iz hobija, i to u novosadskom domu Jelene Bančić, osnivačice brenda. No, prvi viralni video na društvenim mrežama je bio dovoljan da se Zlayka preko noći vine do neslućenih visina.

Pročitajte intervju
zlayka 01
Biznisi /

Iglica store:
Čipkani nakit za svaku priliku

Bojana Krnić Škiljo pod brendom „Iglica store“ ručno izrađuje delikatni, čipkani nakit, koristeći staru, skoro zaboravljenu tehniku tattinga. Pomoću veoma tankog konca i igle, počela je da stvara minijaturne, a kasnije i malo veće komade nakita, koji zahtevaju od nekoliko sati do nekoliko dana rada.

Pročitajte intervju
iglica 01