Dokumenti / Odluke

Obaveštenje o zabrani vršenja zlostavljanja i seksualnog uznemiravanja na radu i zloupotrebi prava na zaštitu od takvog ponašanja

Poslodavac je dužan da pre stupanja na rad, zaposlenog pismenim putem obavesti o zabrani vršenja zlostavljanja i njegovim pravima. Ovo je obrazac tog obaveštenja.

Mobing odnosno radno zlostavljanje podrazumeva ponavljajuće negativno ponašanje koje vređa dostojanstvo zaposlenih ili stvara neprijatnu atmosferu na radu. To uključuje i seksualno uznemiravanje i protivzakonito je. Poslodavci su dužni da obezbede zdravo i sigurno radno okruženje bez zlostavljanja. Pročitajte više o tome u ovom tekstu.

vrsta dokumenta: docx

broj preuzimanja: 27

Preuzmite

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Milica Bojanić je diplomirani pravnik sa položenim pravosudnim ispitom i decenijskim iskustvom rada u kompanijama koje i zastupa pred sudovima. Oduvek intuitivno veruje, a sada i zna da je promena jedina konstanta, kako u kosmosu i prirodi, tako i u čoveku. Celoživotna opčinjenost knjigama, neobičnim životnim pričama i događajima, pažljivo slušanje i promišljanje, a u skorije vreme i naročito zanimanje za psihologiju, iznedrili su zaljubljenost u pisanje.

Više o Milici