Kako rešiti fiskalnu kasu kada zanatlija izađe na sajam da prodaje svoje proizvode?

Kako rešiti fiskalnu kasu kada zanatlija izađe na sajam da prodaje svoje proizvode? / Pitanja korisnika

Knjigovodstvo /

Pozdrav. Evo jedno pitanje na koje do sad nisam uspeo pronaći konkretan odgovor, iako smo kontaktirali i poresku. Preduzetnička radnja/radionica, ima fiskalnu kasu, odluči da izađe na sajam da prodaje svoje proizvode. Kako to legalno može da uradi? Kasa koju ima vezana je za adresu. Mora li se uzimati nova, dodatna, poput ovih koji imaju rad na terenu gde kasa nije vezana za lokaciju ili postoji neko drugo rešenje? Hvala.

Dalibor T.
Marija Đorđić /

Poštovani,

Zakon o fiskalizaciji definiše poslovni prostor i poslovne prostorije kao zatvoreni ili otvoreni prostor, svaki samonaplatni uređaj – automat, ali i svako pokretno mesto (vozilo, plovni objekat i sl.) koje služi za obavljanje delatnosti (uključujući i deo ili više delova jednog poslovnog prostora i/ili poslovnih prostorija), kao i prostor koji obveznik fiskalizacije, radi obavljanja delatnosti, koristi samo povremeno ili privremeno.

Po našem mišljenju, kao privremeno mesto prodaje možete evidentirate sajamske prostorije, te ishodovati bezbednosni element i fiskalni uređaj za period dok traje sajamska manifestacija. Nakon okončanja sajma, potrebno je da odjavite poslovne prostorije i bezbednosni element.

Svako dobro!

    Postavite pitanje

    Pre postavljanja pitanja pretražite naš sajt, možda smo već dali odgovor na slično ili srodno pitanje.

    Potrudićemo se da odgovorimo na pitanja koja nam šaljete, ali ne možemo da garantujemo da će to uvek biti slučaj.    Iz koje oblasti Vam možemo pomoći?*