Da li je važno da naziv domena koji koristimo sadrži ključne reči?

Da li je važno da naziv domena koji koristimo sadrži ključne reči? / Pitanja korisnika

Marketing /

Da li je važno da naziv domena koji koristimo za sajt sadrži ključne reči, odnosno da li je bolje, na primer - moler-farbar-beograd.rs ili moler-aca.rs?

Dejan P.
Ivan Minić /

Već nekoliko godina ne postoji nikakav benefit iz ugla optimizacije za pretraživače ukoliko naziv domena sadrži u sebi ključne reči. Ne postoje ni penali, ali nema benefita pa je u tom smislu uvek bolje da domen bude kraći, lako pamtljiv i da je teško pomešati ga sa nekim drugim.

Takođe, generalna preporuka je da ne koristite crtice u nazivima domena, iako je to ponekada prihvatljivo ali u konkretnom slučaju moja preporuka bi bila da uzmete moleraca.rs kao najbolje rešenje. Ukoliko je domen zauzet, svakako ni domen sa crticom nije dobra ideja, jer biste nekom drugom Aci doneli mnogo poseta koje su ljudi namenili vama 🙂

Sadržaj na sajtu treba da sadrži sve bitne ključne reči i fraze, i potrebno je pozabaviti se njime ozbiljno i temeljno, ali o tome je pisao kolega Ivan Radojičić.

    Postavite pitanje

    Pre postavljanja pitanja pretražite naš sajt, možda smo već dali odgovor na slično ili srodno pitanje.

    Potrudićemo se da odgovorimo na pitanja koja nam šaljete, ali ne možemo da garantujemo da će to uvek biti slučaj.    Iz koje oblasti Vam možemo pomoći?*