Webinari

Webinar: Elektronski potpis

Preduzetnik ste koji vodi poslovne knjige, direktor privrednog društva, ili tek planirate pokretanje sopstvenog biznisa, kvalifikovani elektronski sertifikat je nešto bez čega nećete moći.

Elektronsko potpisivanje je u poslednjih nekoliko godina, postala neophodnost, pre svega u radu na državnim portalima. Ovaj potpis, odnosno digitalni zapis sadrži skup informacija poput imena, prezimena, JMBG-a, odnosno broj pasoša, ukoliko niste državljanin Srbije. Najkraće rečeno, to je vaša lična karta u digitalnom poslovanju. Koju sve funkciju ima, kako ga nabaviti i na šta obratiti pažnju su samo neka od pitanja na koja smo vam pripremili odgovore.

Marija Đorđić, knjigovođa, poreska savetnica i osnivačica knjigovodstvene agencije Experta doo, čiji je glavni fokus usmeren na potrebe malih preduzeća i preduzetnika, detaljno se pozabavila elektronskim potpisom i podelila sa vama sve što trebate da znate o njemu.

U ovom tridesetominutnom webinara, naučićete:

  • Kome je sve neophodan elektronski potpis?
  • Šta on ustvari podrazumeva, a šta ne podrazumeva?
  • Gde ga možete nabaviti i koje prednosti svako od sertifikacionih tela pruža?
  • Koje su najčešće greške i potreškoće i na šta trebate obratiti pažnju?
  • Šta je potpis u cloudu i kako ga koristiti?

Ovo su samo neka od pitanja na koja vam je Marija pružila iscrpne odgovore i na primeru pokazala kako da korak po korak dođete do vašeg elektronskog potpisa.

Ukoliko imate pitanja za ovaj ili predloge tema za neke od budućih webinara, pišite nam u komentarima, a mi ćemo se potruditi da vam na njih odgovorimo kako ovde, tako i rubrikama biznis teme i baza znanja.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Veruje da je knjigovođa neka vrsta biografa vašeg biznisa. On beleži finansijski život preduzeća. On je vaš savetnik i saveznik. Za mali biznis, možda i najvažniji spoljni saradnik. Neko od koga se očekuje mnogo više od pukog vođenja knjiga.

Više o Mariji