Marta Levai

Pisac i pripovedač

Marta je prvo htela da bude učiteljica. Pa da svira violinu. Pa da trenira karate, piše pesme, uči jezike i slika. Onda je htela da fotka, svira gitaru, upiše muzičku školu, čita psihologiju i da bude slobodni umetnik. (Štagod to značilo u glavi jedne dvanaestogodišnjakinje.) Pa je ponovo učila jezike, išla na t’ai chi i pevala, studirala kompoziciju pa muzičku pedagogiju, trenirala ninjutsu, još malo pisala i čitala psihologiju. Htela je da bude i radijski voditelj, da čačka po muzičkim softverima, čitala je istočnjačke filozofije i grčke mitologije…

Logično, u međuvremenu se odlučila za pisanje.

Pre mnogo godina je rekla da ne može da zamisli da ceo život radi jednu stvar.

Danas je još uvek loži psihologija, u poslednje vreme i neuronauke. I kada ljudi postaju prava verzija sebe ako je nekom stalo i ako ih razume.

Povežite se:

Komentari /

Šta ćemo kada nije „lako ćemo“?

Mnogo volim da radim. Ne kažem to sarkastično, već zaista tako mislim. Volim što sam deo ekipe koja radi sjajne stvari i što tu ekipu čine mnogo dobri i kvalitetni ljudi. Volim što u tom procesu mogu da prošvercujem pomalo sopstvenih vrednosti, ili što dogovori oko projekata i rad na njima ne liče na kopanje […]

Saznajte više
lakocemo
Istorija biznisa /

Kuda tone ovaj brod?

Bio jednom jedan brod koji je uskomešao mnogo talasa u severnom Atlantiku. Sudbina mu je bila i jedinstvena i neslavna – bio je jedan od najvećih i najluksuznijih brodova na svetu, a potonuo je pre nego što je završio prvo putovanje.

Saznajte više
titanik
Komentari /

Nisi bitan ti.

Imam jednu dragu poznanicu, nije od onih što su se uvrstili u preduzetnički klub – bar ne još. Trebaće joj strpljenja, ali Vesna je, i bez onog „samostalna delatnost“ iza imena, prilično ušla u fazon.

Saznajte više
vesna