Pitanja

Pitanja i odgovori 12

Portal NašaMreža.rs je namenjen edukaciji preduzetnika, i trudimo se da damo odgovore na pitanja iz oblasti knjigovodstva, ljudskih resursa, marketinga, menadžmenta, prava, prodaje i drugih oblasti.

Portal se ne bavi pružanjem usluga iz ovih oblasti, i nismo u mogućnosti da garantujemo da ćete dobiti odgovor kao i u kom roku će to biti.

Važna napomena: Ukoliko se Vaš upit odnosi na A1 usluge, molimo Vas da se obratite direktno A1 podršci. Na ove upite nismo prilici da odgovorimo.

Postavite nam pitanje

Poslednja odgovorena pitanja

#12
Knjigovodstvo /

Poštovani, interesuje me da li prihod od naplate štete (osiguranje isplaćuje po osnovu kasko polisa rent-a car agenciji) ulazi u obračun tj. da li se i to računa kao prihod na osnovu kojeg bi obveznik ušao u pdv?

Biljana J.
Pročitajte odgovor
#11
Knjigovodstvo /

Poštovani, usluge sadnje trave i đubrenje i održavanje zelenih površina u preduzećima, da li se PDV obračunava po stopi od 10 ili je 20%? Da bi imao olakšice šta treba da uradi pošto se samo tim poslom bavi,šta treba da bi se svrstalo u komunalnu delatnost? Još jedno pitanje, po članu 10 stav 2 tačka 3 da li ide u polje 3a3 i odma se prebija sa 8b2 i 8e2,p ošto tako moj šef radi Ili taj porez po internom obračunu treba da se plati. Pozdrav i unapred Hvala

Vesna P.
Pročitajte odgovor
#10
Knjigovodstvo /

Pozdrav. Evo jedno pitanje na koje do sad nisam uspeo pronaći konkretan odgovor, iako smo kontaktirali i poresku. Preduzetnička radnja/radionica, ima fiskalnu kasu, odluči da izađe na sajam da prodaje svoje proizvode. Kako to legalno može da uradi? Kasa koju ima vezana je za adresu. Mora li se uzimati nova, dodatna, poput ovih koji imaju rad na terenu gde kasa nije vezana za lokaciju ili postoji neko drugo rešenje? Hvala.

Dalibor T.
Pročitajte odgovor
#9
Knjigovodstvo /

Čula sam da mogu sama sebi da plaćam doprinose pošto sam nezaposlena. Jel to tačno?

Danica J.
Pročitajte odgovor

    Postavite pitanje

    Pre postavljanja pitanja pretražite naš sajt, možda smo već dali odgovor na slično ili srodno pitanje.

    Potrudićemo se da odgovorimo na pitanja koja nam šaljete, ali ne možemo da garantujemo da će to uvek biti slučaj.    Iz koje oblasti Vam možemo pomoći?*