Arhiva

Zašto se vaš biznis mora naći na Google My Business?

7IoA32D9

Šta biste uradili da se vaš biznis nađe na prvoj stranici Googla? Da li ste iskoristili sve pogodnosti za veću vidljivost biznisa koje vam Google zapravo besplatno stavlja na raspolaganje?

Jedna od njih je Google My Business opcija. Dostupna još od 2014. godine, još uvek ne okuplja veliki broj lokalnih biznisa, zbog odsustva informacija koliko zapravo značajna može da bude. Prema istraživanjima čak 44% biznisa na svetu nije obezbedilo svoje mesto na Google My Business-u, a u našoj zemlji taj broj je i veći.

Prisustvo na Google My Business daje mogućnost vašem biznisu da se izdvoji u odnosu na konkurenciju na pretrazi, dobije više poseta i samim tim i više posla. Osim toga, imate priliku da pratite ocene vaših korisnika, odgovarate na pitanja i generalno pojačate komunikaciju sa njima. 

S obzirom na to da značajan procenat pretraga, negde čak i do polovine, završi bez ikakvog klika, ova opcija je nešto što bi svakako trebalo da uvrstite u lokalnu SEO strategiju. 

Dobro optimizovan Google My Business pomoći će vam da ostavite dobar prvi utisak na korisnike koji vrše pretragu i to uređenim profilom sa imenom i opisom vašeg biznisa, adresom, web sajtom, kontakt telefonom, fotografijama, ali i iskustvima korisnika. Ovakav pristup doprineće građenju odnosa poverenja sa novim klijentima i značajno lepšom i kompletnijom slikom o vašem biznisu.

Kada je vaš profil na Google My Business optimizovan, vaš biznis će imati brojne benefite, poput pojavljivanja na Google mapama. Ako ste sve uradili kako bi trebalo, velika je šansa da će vas Google predstaviti u okviru tri lokalna biznisa koja izdvaja na vrhu pretrage iznad organskih rezultata. Takođe, moći ćete da pratite i statistiku, a i pozicioniraćete se bolje u pretrazi i to uz povećanu interakciju sa budućim klijentima. 

Dakle, pre nego što razmislite o plaćenom oglašavanju na Google-u, svakako je dobra ideja da najpre iskoristite sve što vam ova mreža nudi besplatno.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi