Arhiva

Drugi krug prijava za subvencije države za nabavku novih fiskalnih uređaja do 15. aprila

1OtoNcH3

Obveznici fiskalizacije mogu, u drugom krugu, da se prijave za subvencije države za nabavku novih fiskalnih uređaja, u iznosu od 100 evra po uređaju i 100 evra po prodajnom mestu. Pre prijave za subvencije, neophodno je prijaviti lokacije svojih poslovnih prostorija, a jedno i drugo možete učiniti putem portala ePorezi.

Podsećamo da je krajnji rok prelaska na novi model 30. april i da se on neće pomerati.

Podsećamo da pravo na korišćenje finansijske podrške imaju obveznici fiskalizacije osnovani i upisani kod nadležnog registra zaključno sa 29. oktobrom 2021. godine.

Poreska uprava sačinjava spiskove korisnika fiskalizacije koji su ostvarili pravo na finansijsku podršku sa iznosom dodeljenih sredstava i dostavlja Ministarstvu privrede i Upravi za trezor, jednom nedeljno. Ministarstvo privrede objavljuje spiskove na svojoj internet stranici.

Uprava za trezor u roku od tri dana, nakon izvršene isplate, dostavlja Ministarstvu privrede informaciju kojom potvrđuje da je isplata izvršena u skladu sa dostavljanim podacima, sa obrazloženjem za svako eventualno odstupanje.

Gubitak prava na korišćenje finansijske podrške

Obveznici fiskalizacije koji su ostvarili pravo na finansijsku podršku za fiskalizaciju, gube to pravo ukoliko ne započnu da vrše promet na malo najkasnije do 1. oktobra 2022. godine, u poslovnom prostoru za koju je finansijska podrška i dodeljena. U tom slučaju, obveznik je dužan da izvrši povraćaj sredstava na namenski račun kod Uprave za trezor.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi