Arhiva

Imate poteškoće sa organizovanjem? Imamo preporuku za vas

8UcfYH1a

Mnogima od nas se dešava da, usled prevelikog opterećenja raznim ličnim i poslovnim obavezama, ne stižemo da dobro organizujemo vreme. I od ljudi oko nas čujemo već dobro poznate fraze „ništa ne stižem“ ili „u gužvi sam“. Sigurno vam se dešava da vam na pamet padne sjajna ideja koju biste iskoristili za projekat na kom trenutno radite ili kojom biste obogatili svoje slobodno vreme, međutim ona nakon nekog vremena padne u zaborav. Srećom, postoji rešenje za ovaj problem, u pitanju je aplikacija Evernote.

Evernote je aplikacija namenjena da pomogne neorganizovanima u njihovom haosu i predstavlja odličan način da se poveća lična produktivnost. Služi za pravljenje beleški, organizovanje, upravljanje zadacima i arhiviranje. Aplikacija omogućava korisnicima da kreiraju beleške, koje mogu biti tekst, crteži, fotografije, audio ili sačuvani veb sadržaj.

Evernote je aplikacija koju možete preuzeti potpuno besplatno na svoj mobilni telefon ili računar/laptop i tu skladištiti sve što vam je potrebno, a što potencijalno možete da zaboravite ili izgubite, bio to račun, dokument, beleške sa sastanka ili slično. Veoma jednostavan i pregledan interfejs čine njeno korišćenje vrlo zahvalnim.

Svi benefiti Evernote-a

Zamislite da na jednom mestu držite planove za predstojeći projekat, dnevni raspored za vikend, plan putovanja za praznike, organizaciju venčanja itd, i da sve beleške možete da vidite samo jednim klikom. Ono što je jedna od najboljih stvari kod Evernote-a jeste da ukoliko utrenutku ne možete da se setite koji dokument, slika ili kontakt vam je potreban, dovoljno je da unesete neku reč sadržanu u fajlu i aplikacija će vam značajno olakšati potragu.

Takođe, prilikom unošenja neke fotografije ili dokumenta, a radi lakše snalažljivosti, možete ih prilikom unosa označiti nekim hashtag-om koji će vas momentalno asocirati na potrebni fajl, što će vam uštedeti vreme u potrazi. Prilikom unošenja fajla istog momenta mu određujete namenu i prioritet što pomaže boljoj klasifikaciji i boljem redu. Osim toga, ukoliko nešto obavljate u dužem vremenskom periodu ili vam je hitno, Evernote nudi mogućnost da fajl „zakačite“ i tako bude na vidnom mestu u potrebnom periodu. Ukoliko je reč o zadatku koji iziskuje duži period obavljanja, možete ga bez problema ažurirati novim podacima ili čekiranjem delova koje ste već obavili.

Povrh svega, ono što izdvaja Evernote od drugih aplikacija jeste web clipping opcija. Kada surfujete na nekoj stranici, imate mogućnost da kliknete na Evernote ikonu i izaberete da li ćete „uhvatiti“ samo članak, tekst, sliku bez reklama i ostalih nepotrebnih materijala, celu stranu, snimak ekrana nekog dela stranice, samo sadržaj Gmail poruke, itd. Ono što je jako važno za korisnike jeste da besplatan nalog pruža 60 MB upload-a podataka mesečno i ograničen broj formata, dok plaćena verzija od 1.000 MB podataka pruža i bolju sigurnost i više formata dokumenata, što birate u skladu sa svojim obavezama.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi