Arhiva

Internet saobraćaj nastavlja da raste – Kako do najpouzdanije mreže?

4k8Crjpp

U prvom kvartalu ove godine u Srbiji nastavio se trend rasta mobilnog internet saobraćaja i dosegao je, prema izveštaju RATEL-a -184,4 miliona gigabajta. To je još jedna potvrda sve većeg upliva digitalizacije u privatni i poslovni život, kao i podsetnik vlasnicima biznisa da i poslovanje sve više zavisi od kvaliteta mreže operatora za čije su se usluge opredelili. Prema najnovijem izveštaju nezavisne kompanije iz Londona Opensignal, jedna mobilna mreža ima najbolji mobilni internet u Srbiji.

Ova kompanija rezultate je predstavila zaključno sa februarom tekuće godine, a merenja su počela u oktobru 2021. i standardizovana su na svim teritorijama koje Opensignal pokriva. Prema ovom *Izveštaju o iskustvu korišćenja mobilnih mreža u Srbiji, A1 mreža beleži najbolje rezultate u čak šest od ukupno sedam kategorija prema kojima se meri nivo zadovoljstva korisnika pri upotrebi mobilnog interneta.

Mreža A1beleži najbolje rezultate u kategorijama: brzina download-a, dostupnost 4G mreže i video iskustvo, dok prvo mesto deli u kategorijama: iskustvo pri korišćenju glasovnih aplikacija, video igara i brzina upload-a.

„Zahvaljujući jednom od najvećih investicionih ciklusa kompanije i podršci A1 Telekom Austrija Grupe, tokom prethodne godine izgradili smo više od 130 novih baznih stanica, proširili radio kapacitete za čak 60% i ukupno povezali oko 850 baznih stanica optikom, što je rezultiralo da A1 mreža u potpunosti zadovoljava najviše tehnološke standarde i rastuće potrebe naših korisnika – naglasio je Nenad Zeljković, glavni direktor za tehniku A1 Srbija i A1 Slovenija, i dodao:

„Kvalitet usluga, u kombinaciji sa sadržajnom ponudom, doveo je do toga da u dva nezavisna merenja – izveštaj Opensignal-a i pre toga RATEL-ov, ostvarimo odlične rezultate za kratko vreme i, što nam je posebno važno, upravo zahvaljujući iskustvu samih korisnika našom mrežom.“

Podsećamo, prema nedavno objavljenom RATEL-ovom izveštaju za prvi kvartal 2022. godine, A1 je i zvanično mobilna mreža u koju prelazi najveći broj korisnika mobilne telefonije u Srbiji, kao i tokom čitave 2021. godine.

*Opensignal Awards – Serbia: Mobile Network Experience Report February 2022, based on independent analysis of mobile measurements recorded during the period October 1 – December 29, 2021 © 2022 Opensignal Limited.

https://nasamreza.rs/app/uploads/2022/06/ckc07wFu.jpg

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi