Arhiva

Privrednici traže hitno ukidanje svih poslovnih i ekonomskih barijera u regionu

CoOfSHWK

Privrednici Zapadnog Balkana zatražili su na sednici Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanse šestorke (Kif ZB6) od svojih vlada da olakšaju poslovanje privrednika u celom regionu, da učine sve kako bi pojednostavili poslovanje i da se okrenu budućnosti i zajedničkoj regionalnoj saradnji.

„Građanima regiona dajte budućnost, a ne prošlost”, poručili su vladama svojih zemalja predstavnici privrednih komora. Na sastanku održanom u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, oni su tražili hitno ukidanje svih barijera, poslovnih i ekonomskih, u regionu, posebno onih koji su poslednica loših političkih odnosa. Zatraženo je ukidanje viza i svih drugih ograničenja za slobodu kretanja, kao i priznavanje registarskih tablica i osiguranja vozila koja onemogućuju potpunu slobodu kretanja i poslovanja, što dovodi do nepotrebnih troškova u poslovanju privrede.

Privredne komore Zapadnog Balkana su podsetile Brisel da je vizna liberalizacija bila prekretnica i najveći zamajac ekonomskog razvoja svih zemalja Zapadnog Balkana.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi