Arhiva

Unapređenje cyber bezbednosti – koji su sledeći koraci

URY1MqZl

Hakeri za koje se sumnja da stoje iza napada masovne iznude, koji je pogodio stotine kompanija širom sveta, tražili su u julu 70 miliona dolara za vraćanje podataka za koje drže otkupninu, prenela je agencija Reuters.

Zahtev je objavljen na blogu koji obično koristi REvil, grupa za cyber kriminal se ubraja među najveće iznuđivače na svetu i ovaj slučaj potvrđuje da cyber bezbednost dobija sve veći značaj u savremenom svetu jer su napadi mnogo češći, pa je potrebno da zaštitimo naše poslovne i privatne podatke.

Dobra zaštita od potencijalnih napada i opasnosti postala je još značajnija od početka Kovid-19 krize kada se veliki deo poslovanja prebacio iz poslovnih prostora i centrala kompanija, gde su mreže nadgledane od strane IT stručnjaka, u privatne prostore domova zaposlenih koji zbog toga imaju i veću odgovornost.

Bezbedno upravljanje aplikacijama, zaštitita kompletne mreže i čuvanje podataka postali su prioriteti i za mala i srednja preduzeća, jer je potrebno sprečiti potencijalne zastoje u poslovanju, finansijske gubitke, kao i reputacione rizike koji mogu da nastanu ako postanu meta napada.

Koja su osnovna i efikasna rešenja koja mogu da vam pomognu da podignete bezbednost vašeg poslovanja i zaposlenih na potpuno drugi nivo?

Offensity – Security Monitoring

Offensity rešenje ne zahteva dodatnu opremu i instaliranja, koristi se u cloud prostoru i dovoljno je samo par klikova da započnete skeniranje svoje IT infrastrukture. Od trenutka kada aktivirate ovu uslugu, počinje konstantno i automatsko skeniranje vašeg sistema i praćenje mogućih opasnosti. Ukoliko se pretnje pojave, dobićete detaljni izveštaj o proceni nivoa rizika sa savetima za rešavanje ranjivosti.

Stormshield firewall

Zahvaljujući ovom bezbednosnom rešenju, vaše aplikacije će biti pod stalnom kontrolom. Firewall kontroliše pristup vašim podacima, tako da svi oni koji nemaju ovlašćenja neće moći da im pristupe. Sistem omogućava identifikaciju korisnika i upravlja propusnim opsegom, pa na osnovu seta definisanih pravila dopušta ili blokira pristup sadržaju. U isto vreme dobijate pouzdanu antivirusnu i antispam zaštitu za vaše uređaje.

F-secure antivirus zaštita

F-secure nudi proverenu, svetski priznatu i nagrađivanu sajber zaštitu za privatne i poslovne korisnike. Rešenje podrazumeva brzu detekciju problema i rešenje u najkraćem roku. Dostupne su vam i cloud i lokalna zaštita tako da su vaši podaci bezbedni u svakom obliku. Omogućeni su centralizovani nadzor i antivirusna rešenja, kao i integrisana rešenja koja omogućavaju kontrolu konekcije i zaštitu i kontrolu pretraživanog sadržaja.

Dostupne su i napredne funkcionalnosti kao što su automatsko ažuriranje sistema i ostalih aplikacija nakon izdavanja zakrpa od strane proizvođača.

A1 Cloud

Podaci s vašeg uređaja se mogu automatski čuvati na A1 Cloud-u, tako da su dostupni šta god da se dogodi s vašim uređajem i možete im ponovo pristupiti. Sačuvani podaci su na ovaj način bezbedni, a ukoliko instalirate ovaj dodatak internet saobraćaj je potpuno besplatan prilikom čuvanja, prebacivanja i pregledanja sadržaja.

Izvori: 

https://a1.rs/poslovni/poslovna_resenja/offensity

https://a1.rs/poslovni/poslovna_resenja/security

https://a1.rs/privatni/digitalni-servisi/a1_cloud

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi