Arhiva

Kako da koristite Instagram Reels za predstavljanje svog biznisa?

DfiVTm0p

Instagram Reels je s nama već neko vreme i za sada je izvesno da nova sekcija, koja podseća na TikTok, ima potencijal da i dalje raste. Pored toga što su je prigrlili influenseri, lako se može iskoristiti za promovisanje biznisa.

Šta je reels?

Reč je o vertikalnom video formatu koji traje do 30 sekundi, a možete ga naći u zasebnoj sekciji ili će se pojaviti na vašem Explore Feed-u. Pored mogućnosti za ubacivanje zvuka iz postojeće muzičke baze, možete koristiti i svoje originalne zvukove. Video možete snimiti iz aplikacije ili aploudovati video koji ste prethodno snimili. Neretko ćete videti i TikTok videe koji su okačeni na Instagramu u ovom formatu.

Instagram algoritam je trenutno na strani Reels videa, tako da, uz korišćenje ovog formata, imate šansu da dođete do velike publike, a među njima se lako mogu naći i potencijalni korisnici vaših usluga ili proizvoda.

Ko je ciljna grupa?

Oni koji su upoznati s TikTok-om neretko pretpostavljaju da je Reels namenjen sličnoj ciljnoj grupi – prevashodno generaciji Z, međutim, to nije sasvim tačno. Kao i TikTok, i Reels ostavlja veliki prostor za kreativnost i kreiranje sadržaja koji može biti relevantan različitoj publici.

Naravno da postoji opcija da lipsinkujete, snimate plesne izazove i ispratite aktuelne trendove, ali treba da razmislite koliko je to relevantno za vaš biznis i poruku koju želite da pošaljete, jer sami pregledi nisu ključni, već privlačenje potencijalnih klijenata.

Šta možete da uradite?

Reels je idealan da u kratkom formatu predstavite svoju uslugu ili podučavate publiku. Ukoliko, primera radi, imate školu jezika, vaši nastavnici mogu objašnjavati određene fraze na zanimljiv i pamtljiv način, koji bi dalje mogao da motiviše ljude da se opredele za vaše kurseve.

Ovi videi su odlični i za predstavljanje proizvoda i how to savete, gde možete pokazati ključne funkcionalnosti ili objasniti ljudima kako da na što bolji način iskoriste vaš proizvod i reše neki problem. Recimo, ukoliko se bavite dizajnom odeće, možete pokazati proces skiciranja, šivenja ili savetovati kako da se određeni odevni komad najbolje uklopi u kombinaciju. 

Popularni pre i posle format lako možete iskoristiti za predstavljanje svog biznisa ukoliko on omogućava bilo kakvu očiglednu transformaciju. Publika pozitivno reaguje na ovaj sadržaj, jer voli da prisustvuje brzoj i očiglednoj promeni nabolje.

Video formati su dobar način da svom biznisu date lice i ispričate svoju priču. Možete preneti svoja ključna uverenja vezana za poslovanje, podeliti priču o tome kako ste dobili ideju za biznis ili odgovoriti na najčešće postavljana pitanja.

Podelite priču

Pored kreiranja novih sadržaja, možete podeliti i ranije video storije u ovom obliku ili ih blago modifikovati uz dodavanje teksta. Ne zaboravite da zvuk jeste važan deo Reels-a, ali da tekst možete da iskoristite da privučete pažnju, kreirate fokus i lakše vodite svoju priču.

Odvojte vreme da isplanirate i napišete scenario za svoj video – ima šanse da privuče veću pažnju publike, zbog čega je još važnije da kažete baš ono što želite.

Izvor: www.socialmediatoday.com

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi