Arhiva

Vodič kroz CRM rešenja

8CNJYJwA

Protokoli za upravljanje odnosima sa klijentima (CRM, customer relationship management) nastoje da pojednostave interakciju između kompanije i njenih klijenata na obostranu korist.

CRM nastoji da smanji prazan hod ili neproduktivno vreme za zaposlene, istovremeno stvarajući put za efikasnije i zadovoljavajuće rešavanje potreba klijenata. Savremene vrste CRM rešenja, mogu da obavljaju širok spektar funkcija. Od upravljanja kontaktima do bodovanja rezultata, automatizacije mail-a i izrade detaljnih KPI izveštaja. U ovom tekstu predstavićemo vam nekoliko CRM rešenja koje služe upravo da olakšaju odnose s klijentima.

Hubspot

Hubspot je besplatno CRM rešenje za neograničen broj korisnika (unutar kompanije). Ograničenja za korisnike koji ne plaćaju je milion kumulativnih podataka, u koje spadaju kontakti, klijenti, zadaci i slično. Besplatna verzija uključuje mogućnost deljenja dokumenata (među zaposlenima), praćenje zadataka i njihove izrade, dok plaćena verzija u sebi sadrži i integrisani kalendar, izveštaje i mnogo dodatnih pogodnosti. 

Insightly

Insightly je besplatan za do dva korisnika. U sklopu ove besplatne verzije nalazi se praćenje izrade zadataka, ubacivanje i praćenje baze klijenata, mail-ova, izrada izveštaja, integrisanje podataka s najvećim cloud-ovima (Google i Microsoft Office 365). Insightly je idealno CRM rešenje za mala preduzeća i frilensere. 

Bitrix24

Bitrix24 je open source CRM rešenje, koje u sklopu besplatne verzije nudi mogućnost korišćenja za neograničen broj korisnika, ali dozvoljava povezanu komunikaciju između 12 integrisanih e-mail adresa. Platforma prikazuje intranet i CRM aktivnosti, integrisani kalendar koji se sinhronizuje sa popularnim aplikacijama, cloud za dokumente i slike, integrisano praćenje e-mail adresa. Bitrix24 obezbeđuje upravljanje kontaktima, glavnim transakcijama i fakturama, i standardne izveštaje o svakoj kategoriji i opštoj aktivnosti. Ovo CRM rešenje takođe nudi „Otvorene kanale“za integraciju messenger aplikacija i integraciju s društvenim mrežama.

Iako smo vam u ovom tekstu naveli neke od CRM platformi, jasno je da je dostupno još pregršt drugih. Možete da pročitate više o CRM rešenjima poput vTiger, Zurmo, SuiteCRM, OdooCRM, AgileCRM i drugim, kako biste sami doneli odluku o tome koja CRM platforma je najbolje rešenje za vašu kompaniju.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi