Arhiva

Digitalna solidarnost

dOB0w4He

Informacije o besplatnim online platformama za rad, edukaciju i još mnogo toga

Digitalna solidarnost portal je, koji je Vlada Republike Srbije pokrenula sa željom da pomogne građanima da i u periodu pandemije i karantina nastave da komuniciraju, rade iz svojih domova, informišu se i edukuju. Sajt na jednom mestu objedinjuje sve informacije o radu od kuće, besplatnim online knjigama, kursevima i platformama za učenje na daljinu, ali i filmovima, muzici i televizijskom sadržaju za vreme pandemije COVID-19.

Vip mobile se, kao odgovorna kompanija, uključio u inicijativu digitalne solidarnosti, omogućivši svim svojim korisnicima da aktiviraju Net za Chat tarifni dodatak, i potpuno besplatno i neograničeno koriste aplikacije Facebook, Viber, Facebook messenger i Whatsapp. Dodatak uključuje besplatno telefoniranje i razmenu poruka putem Vibera, surf u okviru Facebooka i dopsivanje na Facebook messenger-u i WhatsApp aplikaciji, a nakon isteka od 30 dana, korisnici će moći ponovo da ga aktiviraju.

Želeći da podrži siguran i aktivan rad od kuće, Vip je obezbedio i potpuno besplatno korišćenje usluge Eyeson video konferencije. Ova platforma ne zahteva dodatne instalacije i jednostavna je za korišćenje, jer se učesnici priključuju sastanku samo jednim klikom putem linka. Podaci koji se putem nje prenose ili dele zaštićeni su strogim evropskim zakonima o privatnosti, a podrazumeva i live streaming na Facebook-u i Youtube-u. Obezbeđuje neograničen broj sastanaka – sa do pet domaćina, odnosno organizatora i 100 učesnika povezanih u istoj sobi, dok devet njih može da bude vidljivo na ekranu i istovremeno predstavlja, odnosno deli sadržaj.

Dakle, portal Digitalna solidarnost jedinstveno je mesto koje objedinjuje sve što nam je neophodno za komunikaciju sa nama dragim ljudima, ali i kolegama i klijentima, da naš posao teče neometano. Dokaz je i da solidarnost jeste ključna za prevazilaženje trenutne situacije, i da samo zajedno možemo da doprinesemo stvaranju boljeg i odgovornijeg društvo.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi