Arhiva

Kako Google pomaže oglašavačima u doba krize?

XzRwAHQE

Nalazimo se u situaciji kakvoj do sad – u ovim razmerama i na ovaj način – još nismo svedočili.

Širom sveta, preduzetnici, mala i srednja preduzeća pokušavaju da se izbore sa novonastalim stanjem, zbog čega je Google odlučio da za njih izdvoji određenu svotu za oglašivanje. U ovom tekstu objasnićemo malo bliže o čemu se radi i kako i vi možete da dobijete Google-ov grant.

Kako da se prijavite za Google grant?

Iznos za oglašavanje će dobiti sva mala i srednja preduzeća koja budu ispunjavala uslove. Bez posebne prijave, automatski.

Kako da znate da li ispunjavate uslove?

Google će dati paket pomoći svim malim i srednjim preduzećima širom sveta koja su se kod njih reklamirala između 10 i 12 meseci u 2019. godini, kao i u januaru i februaru 2020. godine.

Kako grant funkcioniše?

Paket pomoći podrazumeva određenu svotu novca za oglašavanje na Google-u na poklon. Za nju neće biti naplaćeno ništa, niti će se prikazati kao trošak na mesečnim izveštajima i fakturama, koje preuzimate na kraju svakog meseca. Grant možete iskoristiti isključivo za oglase koje ćete plasirati pošto vam sredstva budu odobrena, dakle, ne može se koristiti retroaktivno.

Kada možete da očekujete svoj iznos za oglašavanje?

Google će početi da pušta grantove za oglašavanje po fazama krajem maja, a svaki nalog dobiće obaveštenje kada im svota legne. Svi iznosi trebalo bi da budu dodeljeni u narednim mesecima.

Da li možete da uzmete više od jednog granta?

Ne. Jedan nalog – jedan grant.

Koliko novca za oglašavanje sadrži pomoć?

O tome koliko novca će dobiti svako malo i srednje preduzeće, zavisi od vaše dosadašnje potrošnje, kao i od valute zemlje u kojoj poslujete.

Koliko vremena imate da potrošite dodeljeni iznos?

Iznos za oglašavanje možete da potrošite u bilo kom trenutku, zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

Zašto Google ovo radi?

Jednostavno je. Google prepoznaje mala i srednja preduzeća kao najvažnije oglašivače koje ima. I dok je kompanija donirala 800 miliona evra za pomoć zdravstvenim radnicima, smatrali su da je u ovim vremenima potrebno pomoći i onima bez kojih ne bi postojali – vama koji koristite oglašavanje.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi