Arhiva

Startapi na koje bi trebalo obratiti pažnju u 2020. godini

dcl3Q8Lc

Startap je svaki inovativan tehnološki biznis koji ima potencijal brzog rasta i velikog dometa.

Ove organizacije bave se razvojem proizvoda ili usluga koji omogućavaju rešavanje određenog problema na efikasniji način. U ovom procesu, inovativnost je ono što ih diferencira od drugih malih preduzeća koja tek počinju sa radom. Ove mlade ekspanziju doživljavaju tokom 90-ih godina prošlog veka, da bi 2001. godine investicioni fondovi u njih uložili 100 milijardi dolara.

S obzirom na njihov ogroman potencijal, sve veći broj zemalja uspostavlja institucije koje olakšavaju osnivanje i dalji razvoj ovih kompanija. Među njima prednjače SAD, sa najsofisticiranijim sistemom špekulatvnog kapitala zatim UK, Kanada, Izrael i Indija. Za vas smo u nastavku pripremili infografik sa šest startapa na koje bi trebalo obratiti pažnju u 2020. godini

Five AI (AI – veštačka inteligencija) – kompanija koja na osnovu podataka o ponašanju vozača razvija softver za samovozeće automobile. Osnovni cilj joj je povećanje bezbednosti, smanjenje gužve i efikasnije korišćenje uličnih površina.

Bundil (kriptovalute) – Ova aplikacija nudi automatstko investiranje novca, odnosno kusura koji ostaje nakon kupovine određenih proizvoda (kafa, ručak), u neku od kriptovaluta (Bitcoin, Ethereum, LiteCoin).

Kinetic (medicina) – Kinetic Reflex je pametni uređaj koji smanjuje mogućnost povrede korisnika, prepoznajući visokorizične položaje i pokrete. 

Checkbox (Fintech) – Ova platforma omogućava pretvaranje komplikovanih regulatornih procesa u softver, odnosno polu-automatizaciju procesa izrade dokumenta i ne zahteva predznanje iz oblasti programiranja.

Augean Robotics (robotika) – startap koji je razvio Burro, autonomnog, bespilotnog robota koji prati korisnika i ima nosivost 200kg. Najveću primenu ima u poljoprivredi.

Tallyfy (IT) – platforma koja digitalizuje procedure za sve procese u kompaniji I dovodi do većeg stepena pridržavanja pravila. 


https://nasamreza.rs/app/uploads/2019/12/QkcdtH9b.png

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi