Arhiva

Svi pričaju o VEGE KUHINJICA

gp0v2upB

I slatko i zdravo.

Pažnja koja se poklanja ishrani sve je veća. Danas je važno da jedemo zdravije, da biramo zdravije proizvode, da unosimo dovoljno voća, vitamina, ali pre svega i da vodimo računa o tome koliko šećera ubacujemo u svoj organizam. I prilikom odabira načina ishrane, važno je da to bude zdravije. Vege kuhinja je pravo mesto na kojem možete da dobijete savete kako da se ne odričete šećera, a da se zasladite i kako da u organizam unosite zdravu hranu.

Polako ali sigurno širi se svest o značaju zdrave ishrane, pogotovu kada je konzumacija šećera u pitanju. Potrebno je ljude edukovati da nije poenta u izbacivanju šećera iz ishrane jer je on neophodan i predstavlja pogonsko gorivo hraneći naše ćelije, već objasniti da postoje i zdravi šećeri koji su itekako neophodni. Ako se akcenat stavlja na vegansku i sirovu ishranu, veganska zato što je sve više ljudi alergično na laktozu i pojedine namirnice životinjskog porekla ili iz nekog drugog razloga ne žele da konzumiraju takvu vrstu namirnica, a sirova jer se na ovaj način pripreme ne gube hranjivi sastojci. Ali, mislim da je najpre zamisao ovakvog koncepta okrenuta problemu konzumacije nezdravih šećera.

https://nasamreza.rs/app/uploads/2020/08/TbC7NSEi.jpg

Zašto se ovaj koncept lakše usvaja kod ljudi iz gradova, i kako po vašem mišljenju može da se proširi dalje? 

Veoma me čini srećnom što sve više ljudi vodi računa o onome šta jede, ali i o svakodnevnoj fizičkoj aktivnosti. Mislim da ove dve stvari daju potpuni uvid u to zašto je ovo popularnije u velikim gradovima. Verovatno je nama koji živimo u njima sve mnogo pristupačnije. Kada pričamo o manjim sredinama, mislimo da su oni po prirodi stvari u boljoj poziciji da se hrane zdravije, jer mogu mnogo stvari i sami da uzgajaju.

Koliko je bitan momenat umrežavanja sa zajednicom za dalji razvoj ovakvog biznis modela?

Što se tiče širenja zajednice zasnovane na konceptu zdrave ishrane i tu postoji dosta prostora, ali zaista čovek mora da bude maksimalno posvećen da bi to radio na pravi način. Naravno sve počne iz saznanja da i sama imam dosta zdravstvenih problema upravo koji su u vezi sa brzim životom, nezdravom ishranom i velikim brojem obaveza. A onda shvatite da biste to mogli primeniti i na širu društvenu zajednicu tako što ćete znanje i talenat (da ne budem neskromna) podeliti sa drugim ljudima. I zaista mnogo vremena provodim, pored svog posla i u edukaciji u vezi sa izradom samih slatkiša, ali i o značaju zdrave ishrane.

Link poslovanja: https://www.instagram.com/vege.kuhinjica/?hl=en

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi