Arhiva

3 načina da animirate zaposlene da budu produktivniji u poslovnim obavezama tokom krize

nHBvpHES

Korona virus je poremetio sve nas. Zdravstvena kriza izazvana ovim virusom dotakla je sve segmente života, pa se tako oslikala i na porodicu i dom. Atmosfera u kojoj živimo se drastično promenila, a samim tim je transformisala i na naš odnos prema poslu.

Svakodnevne navike koje su nas opuštale nakon napornog radnog dana sada su nam uskraćene, a sve to utiče na našu psihu i raspoloženje. Da posao ne bi trpeo zbog toga, poslodavci bi trebalo da se zauzmu za svoje zaposlene i obezbede im prijatnu radnu atmosferu koja će im olakšati period krize u kojoj trenutno živimo.

1. Proglasite radnika nedelje – Iako se u mnogim kompanijama proglašava radnik meseca ili češće, radnik godine, to je veoma dug period gde zaposleni ponekad zaborave na mogućnost dobijanja ove „titule” i trude se da je osvoje tek kada počne da se bliži proglašenje pobednika. Uvođenjem češćeg objavljivanja najuspešnijih radnika, vaši zaposleni bi imali motivaciju svake nedelje da se više trude i napreduju, a sam čin proglašenja pobednika bi ujedno predstavljao i zabavu na poslu.

2. Dajte zaposlenima dodatan slobodan dan – Važno je da se poslovanje i profit posle teškog perioda vrate na nekadašnji nivo, kao i da se uloži mnogo više vremena za ostvarivanje poslovnih ciljeva. Međutim, nagrade za vaše zaposlene ne smeju da izostanu. Nakon uspešno završenog sastanka ili projekta, poklonite vašim radnicima slobodan dan. Jedan dan odmora neće loše uticati na firmu, a oni će imati mnogo više volje i energije kada se posle dana uživanja vrate poslovnim obavezama.

3. Organizujte zajedničko druženje – Pauze u toku radnog vremena svima dobro dođu, a sada to možete iskoristiti za druženje sa zaposlenima i razmenjivanje kako poslovnih, tako i privatnih ideja. Ako ste u kancelariji, vodite računa o propisanim merama distance kako ne biste ugrozili ničije zdravlje, međutim, ukoliko radite od kuće, dogovorite se sa zaposlenima oko termina za pauzu koji će svima odgovarati. Napravite sebi omiljeni napitak, povežite se preko online platforme i slobodno vreme iskoristite za kvalitetno virtuelno druženje.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi