Arhiva

Bespovratna sredstva za razvoj inovativnih preduzeća u iznosu do 80.000, odnosno 300.000 evra – Javni poziv otvoren do 31. avgusta 2020.

V54VrAtk

Sva inovativna preduzeća u privatnom sektoru mogu do 31. avgusta 2020. godine da se prijave Fondu za inovacionu delatnost za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovacija, kroz Program ranog razvoja u iznosu do 80.000 evra i Program sufinansiranja inovacija u iznosu do 300.000 evra.

Cilj ovih programa je da podstaknu stvaranje inovativnih preduzeća zasnovanih na znanju, kroz osnivanje „start-up“ i/ili „spin-off“ kompanija u privatnom sektoru. 

Za sredstva u okviru Programa ranog razvoja mogu se prijaviti mikro i mala preduzeća osnovana u Srbiji, u većinskom privatnom domaćem vlasništvu i ne starija od pet godina, kao i timovi od najviše 5 osoba. Finansiranjem koje Fond dodeljuje se pokriva maksimalno 70% ukupnih opravdanih troškova projekta, čije trajanje može da bude maksimalno do 12 meseci. Sredstva se dodeljuju pojedinačno, po projektu u iznosu do 80.000 evra.

Kroz Program sufinansiranja inovacija dodeljuje se finansijska podrška do 300.000 evra po projektu, a korisnici su mikro, mala ili srednja preduzeća sa većinskim privatnim vlasništvom registrovana u Srbiji. Podrška omogućava razvoj novih proizvoda, usluga i tehnologija sa dodatom vrednošću i podsticanje komercijalizacije istraživanja i razvoja postojećih inovativnih preduzeća, kao i uspostavljanje saradnje/partnerstava sa međunarodnim kompanijama/organizacijama. Finansiranjem koje Fond dodeljuje pokriva se maksimalno 70% ukupnih opravdanih troškova projekta za mikro i mala preduzeća, odnosno 60% za srednja preduzeća. Projekti mogu trajati do 24 meseca.

Da biste se pravovremeno informisali i pripremili za prijavu, Priručnik sa detaljno opisanim uslovima Programa ranog razvoja i set neophodne dokumentacije možete pogledati na:

http://www.inovacionifond.rs/program/program-ranog-razvoja/prr-dokumentacija-2020

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi