Arhiva

IPARD podsticaj za razvoj ruralnog turizma: Zahtevi do 30. oktobra – pomoć do 300.000 evra po zahtevu

pzk7oUAT

Mera 7 IPARD programa, usmerena je na stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje u ruralnim područjima, a samim tim i smanjenje zavisnosti od poljoprivrede i poboljšanje kvaliteta i dostupnosti osnovnih usluga i infrastrukture.

Svaki korisnik može da ostvari pravo na IPARD podsticaje u iznosu od najmanje 5.000 evra, a najviše 300.000 evra po zahtevu, bez obzira na ukupnu vrednost investicije. IPARD podsticaji utvrđuju se u procentualnom iznosu do 65 odsto vrednosti prihvatljivih troškova investicije.

Zahtev može podneti fizičko lice, ali i mikro ili malo privredno društvo. Važno je da budu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao komercijalno gazdinstvo i u Registar privrednih subjekata, te da imaju aktivan status. Uslov za prihvatanje prijave je i da protiv njih nije pokrenut postupak stečaja ili likvidacije, a računi kod poslovnih banaka ne smeju da budu u blokadi.

Podnosilac zahteva koji želi kvalitativno ili kvantitativno da unapredi smeštajne kapacitete, ne sme da ima više od 30 individualnih ležajeva na teritoriji Republike Srbije, odnosno da ukupan kapacitet kategorisanog ugostiteljskog objekta ne prelazi 30 individualnih ležajeva po korisniku. Kreveti veličine za dve osobe računaju se kao dva individualna ležaja, u skladu sa zakonom kojim se uređuje ugostiteljstvo.

Moguće je podneti samo jedan zahtev

Podnosilac zahteva po ovom Javnom pozivu može podneti samo jedan zahtev za odobravanje projekata, koji može da obuhvati jednu ili više investicija iz Liste prihvatljivih investicija i troškova. Moramo da napomenemo da je maksimalan iznos podsticaja 300.000 evra, bez obzira na broj investicija iz ove liste.

Sve informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na sajtu IPARD –a www.ipard.co.rs i putem telefona Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja: 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 časova.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi