Arhiva

Kako da besplatno unapredite svoja znanja pomoću interneta?

Tokom pandemije broj prijavljenih na onlajn kurseve koje nude, primera radi, Coursera i edX drastično je skočio. Coursera je u 2019. godini imala 9 miliona novih korisnika, dok ih je u 2020. dobila preko 30 miliona!

U doba kada se veliki deo poslovanja prebacio u onlajn prostor, još je jednostavnije da i svoja znanja i veštine neophodne u modernom poslovnom okruženju unapređujete onlajn.

Programiranje i IT

Ukoliko pratite vesti i inovacije, znate da su određena tehnološka znanja danas neophodna i ljudima kojima to nije primarna oblast poslovanja.

Ako planirate da besplatno unapredite svoja znanja u ovoj oblasti, jedna od opcija je alison.com gde možete pronaći brojne IT kurseve vezane za bezbednost na mrežama, hardver, razvoj softvera, razvoj video igara, mobilnih aplikacija, softverski inženjering, ali i dosta kurseva o analizi podataka. Većinu kurseva ovde možete pohađati besplatno, dok za sertifikat ili diplomu morate da platite polaganje. Međutim, ukoliko vam je cilj besplatna edukacija, a nije vam neophodan sertifikat, na pravom ste mestu.

Na sajtu codeacademy možete učiti o kodiranju i programskim jezicima, a ukoliko se dodatno zainteresujete možete se opredeliti i za kurseve koji se plaćaju.

Konačno, ukoliko ste maštali da idete na Harvard, ali niste imali prilike da to učinite, Harvard Online Learning je tu da obrazovanje učini dostupnim svima u onlajn svetu. Jednostavno i lako možete pronaći brojne kurseve na IT teme i dobiti gotovo harvardsko obrazovanje, potpuno besplatno, gde god da se nalazite.

Dizajn

Svaka ideja koju treba da predstavite klijentu u prezentaciji, kao i vizuelna rešenja za društvene mreže ili sajt izgledaju daleko promišljenije i profesionalnije ako ste u stanju da ih vizuelno uobličite na najbolji i najpamtljiviji način. Na internetu možete pronaći različite kurseve i naučiti osnove Adobe Photoshop-a i Adobe Illustrator-a, tako da vam grafički elementi više neće predstavljati problem, a, uz to, učinićete uslugu svim svojim klijentima koji su vizuelni tipovi i potreban im je slikoviti prikaz ideje koju iznosite.

Onlajn marketing

U 2022. uđite svesni toga koliko onlajn marketing utiče na prodaju i percepciju vašeg biznisa od strane klijenata. Ne samo da je onlajn prostor odličan za dobijanje fidbeka, već ovde možete da naučite kako da se predstavite u najboljem svetlu i iskoristite pozitivne ocene korisnika da ispričate priču o kvalitetu svoje usluge ili date detaljniji uvid u svoje poslovanje.

Preporučujemo vam onlajn kurseve koji će vam pomoći da definišete strategiju za društvene mreže, poput ovog na alison.com, ali i da se upoznate s osnovama digitalnog marketinga, a za raznovrsna besplatna i korisna znanja možete potražiti i influensere koji su stručni u vašoj oblasti poslovanja i koji vam mogu dati brojne korisne i besplatne savete. Ukoliko se uverite da su saveti efikasni, veliki broj ovih stručnjaka ima i svoje kurseve koje možete priuštiti u slučaju da procenite da su dobra investicija u unapređenje vaših znanja i veština.

Izvor: www.classcentral.comwww.cio.comwww.themuse.com

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi