Arhiva

Kako održati kvalitet proizvoda u vreme otežanog snabdevanja sirovinama

1ZftjvIG

Jedno je sigurno, kvalitet je ono što zadovoljava sve očekivane potrebe kupaca, a da bi se održao danas, u vreme otežanog snabdevanja sirovinama, potrebno je da se unesu novine u samu proizvodnju.

Nađite adekvatnu zamenu sirovine koja nedostaje – Iako se kvalitet proizvoda ogleda u njegovim konkretnim sastojcima ili strukturi, u periodu krize i otežanog snabdevanja sirovinama važno je naći alternative koje neće uticati na već postavljeni standard. Ukoliko je uvoz sirovina iz inostranstva zabranjen ili ograničen, istražite domaće tržište i pokušajte da pronađete adekvatnu zamenu u vašoj zemlji. To vas, zatim, dovodi do sledećeg koraka.

Upoznajte nove dobavljače – Ukoliko želite da nastavite da poslujete i profitirate, proizvodnja ni u jednom trenutku ne sme da stane. Manjak sirovina, bilo da dolaze iz inostranstva ili sa domaćeg tržišta, usmerava vas ka novim poznanstvima i novom sklapanju poslova. Potrebno je da se informišete i tako pronađete nove partnene ka kojima ćete se usmeriti kada je nabavka materijala u pitanju.

Ograničite proizvodnju – S obzirom na to da kriza sirovina neće trajati zauvek, njihova nestašica ne sme biti izgovor za loš kvalitet proizvoda. Takođe, obim proizvodnje nikako ne sme ići na račun kvaliteta, zato je bolje ograničiti količinu proizvoda i zadržati standard, nego zadržati količinu, a smanjiti kvalitet. Kada kriza prođe, a količina dostupnih sirovina se vrati na nekadašnji nivo, vi ćete moći da nastavite da poslujete kao ranije, a potrošači, koji su bili zadovoljni kvalitetom i nivoom proizvoida i usluga koje ste im nudili za vreme krize, će vam ostati verni.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi