Arhiva

Kako optimizovati troškove štampe?

Nu3wG5m3

Bilo da je reč o velikoj kompaniji, srednjem ili malom preduzeću, proces štampanja često donosi glavobolje kada se plaćaju računi ili planira budžet, jer je ozbiljan finansijski izdatak.

Kako je optimizacija poslovnih procesa jedan od prioriteta u ovim izazovnim vremenima, tako su i načini na koje štampa može da se učini efikasnijom u žiži interesovanja.

Kupovina sistema štampača, njihovo održavanje, najčešće nekontrolisana upotreba papira, ljudima koji brinu o finansijama uzrokuju upravo to – brige. Neki su donosili interne pravilnike o dozvoljenom broju otisaka štampe na dnevnom ili nedeljnom nivou, drugi su dozvoljavali štampu samo u izuzetnim situacijama, a takva pravila su često uticala na poslovanje, jer ljudi i dalje žele „trag na papiru“, bilo da je u pitanju ugovor, prezentacija ili neki važan dokument.

Savremena rešenja tog problema usmerena su ka tome da u potpunosti zaokruže čitav proces štampanja i da se njime jednostavno upravlja, uz više mogućnosti za uštedu u novcu i energiji, bilo električnoj, bilo ličnoj, koja je mnogo korisnija ako se usmeri na druge stvari u vođenju posla.

Tako je Vip Printing as a service usluga kreirana specijalno za sve biznis korisnike Vip mobile-a i omogućava, pre svega, smanjenje inicijalnih troškova ulaganja u hardwer (štampač) i smanjenje troškova održavanja. Usluga funkcioniše po principu mesečne pretplate, a podrazumeva iznajmljivanje uređaja za štampanje (hardwer komponenta), odgovarajući broj otisaka štampe, instalaciju štampača na lokaciji korisnika i postprodajnu podršku, uz koju se vrši i zamena potrošnih delova. U prevodu, po principu „ključ u ruke“. Takođe, korisnici ove usluge mogu da u realnom vremenu prate broj odštampanih strana i imaju istorijski prikaz odštampanih materijala, a pritom je i sigurnost podataka podignuta na još viši nivo. Mesečni izdatak zavisi od odabranog paketa, kojim se svakako smanjuju troškovi potrošnog materijala, servisa i cene po stranici. Svako će korišćenjem ove usluge smanjiti i potrošnju energije kroz konsolidaciju i nadogradnju uređaja. Smanjiće se i količina otpada, jer će se koristiti samo neohodne zalihe, bez viškova, što veoma doprinosi zaštiti životne sredine.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi