Arhiva

Korisne onlajn edukacije i kursevi za vaše zaposlene

KsCpCjt7

U izveštaju o učenju na radnom mestu za 2021. godinu, koji je objavila platforma za onlajn kurseve i edukacije Udemy, otkriva se koji su kursevi bili posebno popularni među zaposlenima tokom prethodne godine.

Jedno je izvesno, okolnosti do kojih je dovela globalna pandemija značajno su uticale na najpopularnije kurseve na platformi. Postalo je očigledno koja znanja i veštine poslodavci i zaposleni doživljavaju kao relevantne i pretpostavlja se da će se sličan trend nastaviti i tokom 2021. godine.

Ukoliko niste imali prilike ili niste znali na šta da se fokusirate, sada je pravo vreme da svoje zaposlene uputite na kurseve i edukacije koje su s razlogom ostvarile veliku popularnost među korisnicima ovog sajta. 

Poboljšanje mentalnog zdravlja

Kursevi koji zaposlene uče kako da ostanu pribrani u vreme povišenog stresa s razlogom su postali popularni. Na početku zdravstvene krize, u studiji sprovedenoj tokom marta i aprila 2020, čak 42% zaposlenih ispitanika izjavilo je da se njihovo mentalno zdravlje pogoršalo od početka pandemije.

Zaposleni su tokom prethodne godine želeli da nauče kako da se fokusiraju na trenutne zadatke nad kojima imaju kontrolu, ali i male životne radosti, čime bi ublažili stres i anksioznost nastale usled izmenjene realnosti, životnih i poslovnih navika. 

Ukoliko to već niste razmatrali, svojim zaposlenima možete obezbediti i usluge psihoterapeuta. Možete predložiti i individualne, ali i grupne terapije za svoj tim. Terapije bi se, naravno, odvijale onlajn, jer je svakom odgovornom poslodavcu bezbednost na prvom mestu.

Olakšanje saradnje i komunikacije

U okolnostima kada uglavnom komuniciramo u digitalnom svetu ili je naša mimika, ukoliko se nalazimo u realnosti, ograničena maskama, bitno je da ipak naučimo da se bolje razumemo kako bi i saradnja bila uspešnija.

Kursevi koji podstiču otvorenu komunikaciju, aktivno slušanje i razvijanje liderskih sposobnosti, mogu vam olakšati rad u timu, ali i saradnju s klijentima.

Obrada i tumačenje podataka

Udemy istraživanje pokazuje da su njihovi Qlik Sense kursevi zabeležili skok od 9,5% u odnosu na 2019. Ovo nedvosmisleno potvrđuje značaj analitike i obrade podataka.

Motivacija za poslodavca koji bi zaposlene poslao na neki od ovih kurseva je jasna – onaj ko ume da sakupi, prepozna i protumači relevantne podatke, u stanju je da bolje i preciznije planira i razvija biznis strategiju.

Sajber bezbednost

Zbog prelaska na onlajn poslovanje, postali smo još svesniji koliko su naši podaci, ali i podaci naših klijenata ranjivi. Zato ne čudi da su kursevi o sajber bezbednosti na Udemy platformi zabeležili porast od 6,3% u odnosu na 2019. godinu.

Izvesno je da će se ovaj trend nastaviti, te je važno da zaposlenima dodatno podignemo svest i pružimo im priliku da nauče kako da zaštite podatke u onlajn okruženju, jer jedino bezbedno poslovanje može ulivati sigurnost klijentima.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi