Arhiva

Low cost ideje za tim bilding u Srbiji

TafbIE1P

Ako želite da usrećite svoj tim i priuštite im kratki predah od svakodnevne poslovne rutine, vreme je da razmislite o tim bildingu. Vodite računa o tome da svoje zaposlene ne opteretite i učinite da im zajedničke aktivnosti padnu teže nego prosečan radni dan. Ne zaboravite da želite da ih opustite, pomognete im da se razigraju i zbliže.

Kako biste organizovali adekvatan tim bilding, ključno je da dobro poznajete svoj tim i razmislite o tome koje će im aktivnosti odgovarati. U idealnom slučaju, želite da svako ima priliku da se pokaže u najboljem svetlu, ali i da usvoji neke veštine kojima možda ne raspolaže. To je najlakše učiniti kroz zabavu.

Najzad, da bi bio uspešan tim bilding ne mora da bude skup! Ako volite boravak u prirodi, šetnje i fizičku aktivnost, radite u Beogradu i ne želite da putujete predaleko, možete organizovati jednodnevni izlet na Avalu, Kosmaj ili Frušku goru. Gde god da radite u Srbiji, sigurno možete pronaći obližnje prirodno utočište, u kojem ćete napuniti baterije.

Spremite dobru hranu, nazdravite i započnite razigravanje. Možda možete organizovati takmičenje u odbojci, badmintonu ili podeliti svoj tim u ekipe koji će tragati za određenim sakrivenim predmetom.

Slično iskustvo, samo u zatvorenom prostoru, možete doživeti i ako posetite neki escape room. Posmatrajte kako veštine rešavanja problema vaših zaposlenih dolaze u prvi plan. Ovo je prilika da se istaknu oni koji su inače ćutljivi i analitični.

Još jedna dobra ideja su kvizovi znanja koji se organizuju u kafićima, a ako nemate takav lokal u blizini možete se sami postarati da upriličite ovaj događaj.

Igranje bilijara ili kuglanje su takođe dobra i opuštajuća rešenja za vaš tim. Tokom ovakvih igara u ljudima se aktivira detinja želja za nadmetanjem i pobedom. 

Konačno, možete organizovati i takmičenje u kuvanju u nekom od restorana, ali osigurajte se da imate i obrok koji su pripremili profesionalni kuvari jer nije sigurno da će rezultati nadmetanja biti preukusni.

Najzad, šta god da odaberete, uživajte i podelite fotografije na društvenim mrežama. Na samom kraju, ne zaboravite da nagradite zaposlene koji su se istakli na tim bildingu, a slobodan dan je nešto što bi ih sigurno obradovalo! 

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi