Arhiva

Oglašavanje na društvenim mrežama – da ili ne?

yIQtLhYp

U razgovoru sa vlasnicima malih biznisa često dobijem pitanje da li je oglašavanje na društvenim mrežama neophodno. Ako ste jedan od njih i koristite društvene mreže sa ciljem da ostvarite finansijsku dobit, odnosno da prodate proizvod ili uslugu krajnjem korisniku, onda je ovo tekst za vas.

Sa rastom upotrebe društvenih mreža dolazi do razvoja algoritma koji se zasniva na veštačkoj inteligenciji, sa ciljem da upozna interesovanja i potrebe svojih korisnika i na osnovu tih informacija im pruži relevantan sadržaj. Međutim, sve više biznisa koji koriste društvene mreže za prodaju veruje da algoritam „radi protiv njih“, odnosno da im umanjuje organski doseg. Zašto se stvara takav utisak? Zato što je broj sadržaja koji se plasira na društvene mreže višestruko veći od broja korisnika istih i dolazimo do toga da je prezasićenost velika i da se svi bore za pažnju. To dovodi do toga da je za vidljivost vašeg sadržaja potrebno finansijsko ulaganje. Da li je ono neophodno?

Ovde vam navodim 5 razloga da promovišete svoj sadržaj.

1. Jeftino je – Društvene mreže su za nas i dalje „jeftine“. Kada ovo kažem mislim na to da na našim prostorima za jako male iznose, uz dobro targetiranje, možete pokriti veliki procenat svoje ciljne publike. Zašto to ne iskoristiti?

2. Povećava doseg – Ma koliko vaš proizvod bio dobar i savršen, njegov organski doseg nikada neće biti toliki koliki bi bio da ga dodatno promovišete. Pogurajte ga!

3. Povećava prodaju – Što veći broj ljudi vidi vaš proizvod, veći je broj onih koji će ga kupiti ako odgovara njihovim potrebama i rešava problem.

4. Ako nemate ograničen kapacitet – Oglašavanje posebno savetujem onima koji prodaju proizvod koji im ne oduzima vreme, u smislu da nije usluga i da niste ograničeni na 8 -10h radnih sati dnevno, već imate lager i samo isporučujete bez ograničenja.

5. To rade i najveći! – Ako dobro pogledate, nemojte se iznenaditi što brendovi koji imaju dobru reputaciju i poznate proizvode plasiraju oglase na društvene mreže. Među njima su i Apple, Nike, Louis Vuitton, Dior, Mercedes i ostali. Zašto onda dovodite u sumnju i vašu potrebu za tim?

 

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi