Arhiva

Službeno putovanje

2HtyynNq

Set dokumenata i kalkulator za upućivanje zaposlenog na službeno putovanje

ODLUKA O UPUĆIVANJU NA SLUŽBENO PUTOVANJE BEZ AKONTACIJE

Službeno putovanje predstavlja put na koji se zaposleni upućuje da, po nalogu poslodavca, izvrši posao van mesta rada. Ukoliko se zaposleni upućuje na službeni put bez prethodno isplaćene određene količine novčanih sredstava, koristi se dokument Odluka o upućivanju na službeno putovanje bez akontacije. Opšti primer ovog dokumenta možete preuzeti u nastavku.

ODLUKA O UPUĆIVANJU NA SLUŽBENO PUTOVANJE SA AKONTACIJOM

Sastavni deo poslovanja kompanije predstavlja upućivanje zaposlenih na službeni put u zemlji ili inostranstvu. Ukoliko se zaposlenom isplaćuje određeni novčani iznos pre samog puta, koristi se dokument Odluka o upućivanju na službeno putovanje sa akontacijom, a za vas smo u nastavku pripremili opšti primer ovog dokumenta.

OBRAČUN SLUŽBENOG PUTA

Zakonom o radu je propisano pravo zaposlenog na naknadu troškova koji su nastali na službenom putovanju. Obračun službenog puta predstavlja dokument na kojem zaposleni podnosi obračun troškova nastalih na službenom putovanju i pomoću kojeg se vrši obračun dnevnica koje pripadaju zaposlenom. U nastavku možete preuzeti opšti obrazac Obračuna službenog puta. 

 POTVRDA O RADNOM ODNOSU 

 – za dobijanje vize –

Potvrda o radnom odnosu nije propisana Zakonom i izdaje je poslodavac na zahtev zaposlenog. U ovom konkretnom slučaju, potvrda se može koristiti isključivo radi dobijanja vize za turističko putovanje. U nastavku smo za vas pripremili opšti primer Potvrde o radnom odnosu koji sadrži sve obavezne elemente.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi