Arhiva

Svi pričaju o hotelu Junior

S1keffNb

Pandemija koronavirusa je od svih biznisa možda najviše uticala na ugostiteljski sektor, jer su restorani i kafići morali neko vreme da zatvore svoja vrata, dok je broj gostiju drastično smanjen i u hotelima, pogotovo u velikim gradovima poput Beograda, Novog Sada i Niša. Kada su 24. novembra prošle godine počele da se primenjuju nove epidemiološke mere u borbi protiv širenja virusa, udruženje hotelijera i restoratera HORES kreiralo je pečat „Čisto & sigurno“ / „Clean & Safe“.

Kako je za Našu mrežu rekao Georgi Genov, direktor HORES-a, ideja je bila da se stvori prepoznatljiva oznaka za hotelske objekte, po kojoj bi potencijalni gosti znali da je taj objekat ili sadržaj adekvatno pripremljen za suzbijane virusa. 

– Najvažnije je sačuvati zdravlje zaposlenih i gostiju pre svega, pa smo zato dali preporuku da se najmanje 10% hotelskih kapaciteta uvek ostavi slobodno, kako bi, u slučaju pojave koronavirusa, gost mogao da se izoluje u slobodni deo i leči se na bezbednoj udaljenosti od ostalih ljudi – rekao je Genov, naglasivši da inspekcija i dalje obilazi hotele po Srbiji i dodeljuje pečat samo onima koji su u potpunosti ispunili propisane standarde čistoće i bezbednosti. 

Jedan od objekata sa ovim pečatom je i Hotel Junior iz Brzeća, podno Kopaonika, koji je odmah reagovao i podigao bezbednost na još viši nivo. Oni su to učinili osnivanjem novog preduzeća Sterile doo koje je specijalizovano za oblast održavanja. Kako su to izveli, kakvi su rezultati i šta planiraju nadalje, za Našu mrežu je ispričala zamenica direktora Hotela Junior, Aleksandra Stojaković.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi