Arhiva

Top 7 besplatnih online alata za preduzetnike

v78s1eum

Trenutno stanje uzrokovano koronavirusom primoralo je biznise da obazrivije nego ikada raspolažu sa budžetima, a da u isto vreme nastoje da efikasnost zaposlenih održe na visokom nivou.

Želeći da im pomognemo da povećaju produktivnosti, i održe dinamičan rast biznisa, sa vama delimo sedam besplatnih online alata za preduzetnike.

Jedan od prvih alata koji preporučujemo svim preduzetnicima je Google Trends. U pitanju je besplatan alat koji je jednostavan za korišćenje, a pomoću kojeg ćete otkriti teme koje su u trendu. Videćete šta ljudi pretražuju online i da li njihovo interesovanje za određeni predmet pretrage raste ili opada. Na osnovu dobijenih podataka ćete moći da napravite planove koji će unaprediti vaše poslovanje. 

Koristan dodatak bez kog mnogi preduzetnici ne mogu da zamisle svakodnevno poslovanje, a koji će povećati produktivnost vaših zaposlenih, je Trello. Ovaj besplatan alat služi za upravljanje projektima, a omogući će vam brzo kreiranje to-do lista, delegiranje zadataka među zaposlenima i pojednostaviće saradnju timova koji ne rade u istoj kancelariji. 

Da li vam se dešava da Power Point dokument razmenjujete sa zaposlenima više puta dok ne dođete do finalnog rešenja? U tom slučaju preporučujemo da isprobate još jedan besplatan alat iz Google paketa – Google Slides. Radi se o nekoj vrsti besplatnog Power Point-a, na kome u isto vreme online može da radi više članova vašeg tima. Google Slides je jednostavan je za korišćenje, ažuriranje i prezentovanje.

Ukoliko želite da promovišete svoj biznis, važno je da pokažete ekspertizu u oblasti kojom se bavite. Zato vam preporučujemo Medium, besplatnu platformu za pisanje blogova, na kojoj stručnjaci iz celog sveta dele svoje ideje, znanja i poglede iz različitih oblasti.

A, ako se pitate kako da povećate saobraćaj i prihode na sajtu rešenje je Mailchimp-a. Ovaj besplatan alat pomoći će vam da napravite svoju mejling listu, kreirate oglase, landing stranice i šaljete mejlove korisnicima sa liste. Takođe, možete da ga integrišete sa gotovo svim servisima koje već koristite i pratite rezultate. 

Personalizovani oglasi za društvene mreže, infografici, slajdovi i newsletteri će privući pažnju korisnika i takođe ih dovesti na vaš sajt. Svoj dizajn možete napraviti veoma jednostavno, uz pomoć besplatnog seta dizajnerskih alata koje omogućava Canva.

Promocija vašeg biznisa na društvenim mrežama je od velikog značaja. Zahvaljujući skupu besplatnih alata koje nudi Studio Creator, objave na Facebook-u, Instagram-u i IGTV-u možete da zakazujete unapred.

Najzad, ne zaboravite da je trenutno najbitnije da ostanete kod kuće i da odatle nastavite da upravljate svojim biznisom. Nadamo se da će vam alati koje smo vam preporučili u tome i pomoći – da vaš posao nastavi da raste i razvija se i u vanrednim okolnostima.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi