Arhiva

Trello i Basecamp – dva vodeća alata za organizaciju projekata

qB5QNf6Y

Organizacija, zdrav timski rad i uredno vođenje različitih projekata su kvaliteti koji odlikuju uspešno poslovanje. Aplikacije koje podržavaju te kvalitete i pružaju lakšu i postojaniju organizaciju projekata su, pre svih, Trello i Basecamp.

Trello aplikacija postavlja standarde organizacije na viši nivo. Kako bi produktivnost bila izrazitija i kako ne bi došlo do njenog gušenja, potrebno je osloboditi se misli koje nam nisu potrebne za trenutne radne aktivnosti i njih se možemo rešiti već poznatom metodom GTD – Getting Things Done koju je uspostavio Dejvid Alen. Jedan od koraka ove metode je i organizovanje podsetnika i informacija na najlakši mogući način. Pisani vid ovakvog vođenja beležaka, kao što su planeri i rokovnici, može biti staromodan pa tako i dosadan nekim ljudima, ali korišćenje dobro organizovane aplikacije, kao što je Trello, može im biti interesantan.

Dizajn aplikacije je jako pregledan, kretanje kroz nju je vrlo brzo i jednostavno i već godinama je izuzetno popularna u svetu organizacije i upravljanja projektima. Pri registraciji za korišćenje ovog softvera potrebna je samo imejl-adresa.

Basecamp je takođe vrsta aplikacije za organizaciju, ali ima još nekoliko interesantnih karakteristika koje mogu pomoći pri radu na projektima, i unutar kompanije, a može uključiti i klijente u zajednički rad. Daje vam alate koji su vam potrebni za postavljanje zadataka, raspored, kreiranje i otpremanje dokumenata i datoteka, razmenu poruka i ćaskanje sa kolegama. 

Potpuni pristup projektima je odlika ove aplikacije jer omogućava uvid u progres trenutnih poslova. Moguće je i pozivanje klijenata na rad na trenutnim projektima jer vi možete da birate ko u kom trenutku može da ima pristup. Basecamp se dobro integriše i sa Google diskom podrazumevajući jednostavno povezivanje sa datotekama sa Diska i moguće je imati sve na jednom mestu. Takođe, sadrži i čet na kojem, u realnom vremenu, možete komunicirati sa kolegama kako bi projekti bili uspešniji.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi