Arhiva

Uložite u svoje znanje, iskoristite besplatne onlajn škole

JNKyuXso

Tokom pandemije počeli smo da usvajamo nove navike koje su umnogome postale naš način života. Pažnju smo usmerili na različite onlajn sadržaje u kojima su kursevi zauzeli veoma bitno mesto. Takav trend se zadržao i u postepenom povratku uobičajenim obavezama i aktivnostima, gde su dostupnost i fleksibilnost u učenju, koju onlajn kursevi pružaju, ključni faktori zbog kojih nastavljamo da dajemo prednost učenju „preko ekrana“.

Na internetu postoji širok spektar kurseva i platformi koje pružaju i veliki broj mogućnosti za sticanje znanja iz različitih obrazovnih oblasti, a u nastavku teksta izdvajamo besplatne kurseve sa dve domaće platforme za učenje i jedan inostrani sajt sa raznovrsnim izborom očekivanih ali i nekih ne toliko uobičajenih stranih jezika.

Sajt www.thecampster.com nudi veliki broj besplatnih kurseva koji bi mogli da vas zainteresuju. Neki od njih su vezani za savremene tehnologije i aktuelne svetske trendove pa se možete odlučiti za: 

  1. Time managment – Na ovom kursu savladaćete kako na najlakši način da upravljate svojim vremenom i da ga uštedite, ali i da se oslobodite „kradljivaca“ vašeg vremena.
  2. Socijalno preduzetništvo – Osnove ovog kursa čine saznanja o opštim napomenama socijalnog preduzetništva, njegovog odnosa sa humanitarnim radom, ulozi inovacija, održivosti preduzeća na duge staze, troškovima i investicijama.
  3. Nauči kako da povećaš broj Instagram pratilaca – Unapredite svoj profil bez obzira na to da li ste pojedinac ili imate mali biznis i naučite na koji način Instagram algoritam može da radi za vas.
  4. Mini-kurs iz pravopisa srpskog jezika – Ono što se izdvojilo u ponudi je svakako ovaj kurs koji predstavlja svojevrsnu simbiozu tradicije i modernizma na kom možete unaprediti svoju pismenost, obnoviti osnovna gramatička i pravopisna pravila kao i druga pravila pravilnog i lepog izražavanja.      

Na stranici www.krojacevaskola.com možete naići na odlične kurseve koji će vam pomoći da napredujete u IT pismenosti. Neki od kurseva koji se izdvajaju su: 

  1. WordPress instalacija – Naučićete kako da od svog računara napravite lokalni server, a zatim i da instalirate WordPress na njemu.
  2. Domen, hosting, cPanel – Saznaćete kako da podignete sajt i kako da učinite da on postane vidljiv.
  3. Python instalacija – U nekoliko lekcija saznaćete kako da instalirate Python i Visual Studio Code.

Na sajtu www.loecsen.com možete pronaći veliki broj besplatnih kurseva za različite strane jezike. Pored uobičajenih jezika kao što su engleski, nemački, italijanski, francuski možete naučiti i osnove hebrejskog, arapskog ili čak bretonskog jezika.

Potrebno je malo volje i vremena, kako biste već danas unapredili svoja znanja i stekli nove veštine koje će vam pomoći u realizaciji brojnih radnih aktivnosti.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi