Arhiva

Upozorenje svim privrednicima – digitalna platforma „Privredni-registar.rs“ nije zvanični registar APR-a!

GcQYNWpC

Proteklih par nedelja na adresu Agencije za privredne registre (APR) stižu pitanja velikog broja privrednih subjekata kojima je stigao dopis sa pozivom da se upišu u „Privredni-registar.rs“. Na uplatnicama, priloženim uz dopis, odštampan je iznos od 4.500 dinara, uz obaveštenje da će naknada za upis u „Privredni-registar.rs” biti uvećana na iznos od 15.000 dinara, ukoliko se uplata ne izvrši do 12. oktobra 2020. godine.

Iz APR-a obaveštavaju da primaoci tih dopisa nemaju nikakvu zakonsku obavezu registracije na tom portalu, jer je u pitanju ponuda koja ima isključivo komercijalnu svrhu oglašavanja za račun privrednog društva “Digitalna platforma d.o.o. Beograd-Novi Beograd”, koje je osnovano 14. februara 2020. godine i registrovano za delatnost istraživanja tržišta i ispitivanje javnog mnjenja. „Mi sada ponovo upozoravamo svoje korisnike da obrate pažnju na dopise „Privrednog-registra.rs”, s obzirom da isti ne predstavlja zvanični registar Agencije za privredne registre”, rekli su u APR-u.

Kuriozitet je što su se mnogi vlasnici kompanija prisetili da se ovo ne događa prvi put, već da se slično dogodilo i prošle godine, kada je koverat sa uplatnicom i ponudom za upis u privredni registar poslala privatna “Agencija registar usluga”, koja je – slučajno ili namerno – sajt nazvala „Privredni-registar.rs“.„Sada je ugašena jer joj je račun blokiran, a u februaru je registrovana nova sa kojom nastavljaju da “love” privredne subjekte. Mi sada ponovo upozoravamo svoje korisnike da obrate pažnju na dopise „Privrednog-registra.rs”, kojima se pozivaju da se upišu u pomenuti registar, s obzirom da isti ne predstavlja zvanični registar Agencije za privredne registre”, navode u APR-u.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi