Arhiva

Zašto je dobro da mladi preduzetnici sanjare o svom uspehu?

B4Qp28bM

Mnoge knjige su napisane na temu kako biti uspešan preduzetnik. One nude pregled veština, tehnika, modela i različitih tajni kako uspeti. Ono što je zanimljivo, a što se ne može naći u knjigama, niti čuti na seminarima ili studijama, jeste jedna važna stvar – sanjarenje, maštanje, nove ideje. Ako ste i sami preduzetnik ili ste imali prilike da upoznate neke od njih, znate koliko se oni međusobno razlikuju.

Često se mogu sresti oni čiji su snovi naizgled neostvarivi i mnogo veći od njihovih resursa (iskustva, obrazovanja). Ali pravi preduzetnici uvek sanjare o nekom novom cilju i hrabro se suočavaju se preprekama, jer ne dozvoljavaju da ih bilo šta obeshrabri na njihovom putu ka uspehu. U tom poduhvatu često im pomaže bavljenje fizičkim aktivnostima, jer jača ne samo telo već i um.

Prevaziđeni i najveći izazovi karantina 

S obzirom na intenzitet trenutka u kom se globalno nalazimo i broj teških situacija koje nam se dešavaju u poslednjih par meseci, znamo da se, nesumnjivo, i većina nas kreće po nestabilnom putu. Međutim, kada god se nađemo u teškim situacijamo, imamo dva izbora: da bežimo i odemo iz date situacije ili da ostanemo, prilagodimo se i nađemo nove načine kako da ih prevaziđemo.

To je i za tim joga studija Iris Bloss bio najveći izazov za vreme karantina! Oni su odabrali da ostanu I prilagode se situaciji, odabrali su da zadrže svoj tim, klijente i da stvore atmosferu podrške I ohrabrenja među zaposlenima.

“Za to nam je bilo potrebno dobro vladanje sobom i svojim emocijama. Desilo se da su se prvobitne emocije poput straha, šoka, neverice, transformisale u fokusirane aktivnosti koje donose rešenja! Posao nije stavljen na čekanje, iako smo fizički zatvorili prostor. Razmotrili smo mogućnost završavanja sporednih planova, koji su se sada pokazali kao ključni. A to je bio online rad. Sve svoje aktivnosti smo preneli na online režim. YouTube snimljeni časovi + live Zoom časovi i obuke za joga učitelje”, navode u Iris Bloss timu.

Umrežavanje je bitno

Prilagođavanje situaciji su odabrali i mnogi mali preduzetnici. Online poslovanje je doživelo « bum » u periodu pandemije korona virusa, a onaj ko je uspeo brzo da se prebaci na ovu vrstu poslovanja, imao je i dobar profit. Deljenje iskustava i informacija je bilo od presudnog značaja, pa su se zato preduzetnici umrežavali kako bi lakše prevazišli izazove pred kojima su se našli. Ako ste i sami preduzetnik sanjar, imate želju, strast i moć da nastavite uprkos svim smetnjama, umrežite se u Našu mrežu, jer smo tu da pričamo o svim vidovima podrške na putu ka vašem uspehu.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Tekstovi nastali u periodu od 2019. do 2023. godine na prvoj verziji portala sačuvani su u okviru arhive.

Više o Arhivi