Propisi i zakoni

APR objavio obaveštenja o prinudnoj likvidaciji privrednih društava

Dana 27. decembra 2023. Registrator Registra privrednih subjekata objavio je obaveštenja na internet stranici Agencije o 3.609 privrednih društava koja su ispunila uslove za prinudnu likvidaciju, neotklonjivih u skladu sa članom 546, stav 2 Zakona o privrednim društvima.

Ova obaveštenja su dostupna 30 dana na stranici Pretraga privrednih društava, a nakon toga, registrator će pokrenuti postupak prinudne likvidacije, objaviti oglas o istoj i preneti društva u status „u prinudnoj likvidaciji”. Oglas traje 60 dana i sadrži osnovne informacije o društvu i razlog prinudne likvidacije.

Nakon toga, registrator će u narednih 30 dana doneti pojedinačne akte o brisanju, izbacujući društva iz Registra privrednih subjekata. Podsećamo da je u aprilu prethodne godine oko 4.000 privrednih društava automatski obrisano zbog prinudne likvidacije.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Urednički tim Naše mreže je dinamična i iskusna grupa autora koji su posvećeni pružanju pronicljivih analiza, vesti iz industrije i detaljnih profila uspešnih preduzetnika.

Više o redakciji