Važni datumieUprava

Registracija privrednih društava od 17.05.2023. godine vršiće se isključivo elektronskim putem

Agencija za privredne registre objavila je na svojoj internet stranici da će registracione prijave za osnivanje privrednih društava od 17.05.2023. godine moći da se podnesu isključivo elektronskim putem.

Agencija navodi da je ova promena korak u daljoj digitalizaciji državne uprave, te da treba da doprinese pojednostavljenju i ubrzanju procedura prilikom otpočinjanja poslovanja.

Najavljeno je da će i registracione prijave promene podataka, koje za sada ostaju u papirnom obliku, biti digitalizovane, čim se za to ispune tehnički preduslovi.

Podsećamo da je tarifnik naknada Agencije za privredne registre nedavno pretrpeo izmene, te da je naknada za registraciju privrednog društva „u papiru“ 6.500,00 din, dok za elektronsku registraciju osnivači treba da izdvoje 5.900,00 dinara.

U postupku elektronskog osnivanja, taksa se može platiti isključivo korišćenjem Visa, MasterCard i Dina platne kartice, a rešenje o registraciji privrednog društva dobija se u formi e-dokumenta, potpisano kvalifikovanim elektronskim potpisom registratora.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Urednički tim Naše mreže je dinamična i iskusna grupa autora koji su posvećeni pružanju pronicljivih analiza, vesti iz industrije i detaljnih profila uspešnih preduzetnika.

Više o redakciji