Događaji

Održan drugi Naša Mreža karavan u Subotici!

Preduzetnici sa severa Srbije imaju želju da se upoznaju, druže i jedni od drugih uče, a dokaz za to je prepun Inspira Hub u centru Subotice, gde je održana druga radionica A1 Naša mreža karavana. Iako je u publici bilo i predstavnika velikih preduzeća, u formalnom i neformalnom delu druženja najviše je pitanja bilo onih koji su na početku ili se spremaju da se upuste u preduzetničke vode.

Marija Đorđić, autorka portala za preduzetnike Naša mreža u oblastima knjigovodstva i poreskog savetovanja podelila je bogato iskustvo sa prisutnima.

Trenutak kada treba da se registrujete je trenutak kada je izvesno da će načelno dogovreni posao krenuti u realizaciju. I tada, na vama je da odaberete jedan od nekoliko dostupnih oblika organizovanja, od kojih svaki ima prednosti i mane za različite vrste poslova. U startu sve jeste novo, i zahtevaće vaše vreme i fokus, ali zaista nije toliko komplikovano i teško za savladati i birokratija nije prepreka da počnete. Takođe, imajte u vidu da postoje brojne subvencije koje mogu i finansijski da vam olakšaju početak poslovanja, o čemu često pišemo na portalu.

– otkrila je Đorđić.

Svetozar Krunić, stručnjak za internet performans oglašavanje savetovao je preduzetnike kako da dobro isplaniraju i pametnije ulože novac u promociju svojih biznisa.

Potrebno je da razumete ko su vaši kupci i gde se oni nalaze. Kada to znate, mnogo su veće šanse da ćete uspeti da ih pogodite svojim oglasnim porukama. I tada ima prostora za kreativnost, za testiranje i traganje za najboljom oglasnom porukom i vizualom, ali i najbolja poruka na svetu prikazana pogrešnoj publici ili u pogrešnom trenutku je sigurno neisplativa.

Jedna od nezaobilaznih tema je bila digitalizacija poslovanja i načini da se stvari urade efikasnije uz pomoć novih tehnologija.

Prisustvo A1 u segmentu ICT usluga i infrastrukture je naš iskorak i transformacija koja je bila neophodna, jer je svaki biznis delom digitalni i potrebe za rešenjima u ovoj oblasti su realnost svih, a posebno malih biznisa kojima je često potreban pouzdan partner koji će ih rasteretiti dela ovih briga. Mi aktivno radimo na tome da kroz portfolio rešenja odgovorimo na ove potrebe korisnika.

– rekla je Ljubica Vojinović, ICT Product development Team Manager A1 Srbija.

Ovaj događaj je drugi u nizu serije susreta u različitim gradovima širom Srbije tokom ove godine.

Uvek je izuzetno zanimljivo videti koliko su različite lokalne zajednice širom Srbije. Sa jedne strane, temperament i pristup poslu je drugačiji, sa druge stren – pozicija, tržište i prilike. U kombinaciji samo ta dva faktora stvori se mnogo različitih neverovatnih priča i jedva čekam da upoznamo neke nove ljude na sledećim lokacijama koje ćemo obići.

– istakao je Ivan Minić, glavni i odgovorni urednik Naša mreža besplatne poslovne platforme koju je pokrenuo A1 Srbija pre 5 godina c ciljem da informiše, edukuje i povezuje preduzetnike.

Dopao Vam se tekst?
Podelite ga sa prijateljima!

Autor

Urednički tim Naše mreže je dinamična i iskusna grupa autora koji su posvećeni pružanju pronicljivih analiza, vesti iz industrije i detaljnih profila uspešnih preduzetnika.

Više o redakciji